Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de toekomst van het verleden

Heb je interesse in het verleden en hoe dat zich vertaalt naar het heden? Dan is de pre-master Geschiedenis iets voor jou

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

Toelatingseisen en aanmelden

 • Ik heb een Nederlandse hbo-bachelor

  Als je een student bent met een afgeronde, sterk verwante hbo-opleiding zoals de tweedegraads lerarenopleiding Geschiedenis, dan kun je niet direct instromen in de master. Je moet eerst een pre-master van maximaal een jaar volgen. In alle gevallen kan met dit programma, dat vastgesteld wordt door de toelatingscommissie, uitsluitend in september gestart worden. 

 • Ik heb een eerstegraadsakte (MO-B) Geschiedenis

  Heb je een eerstegraadsakte (MO-B) Geschiedenis? In dat geval kun je, na goedkeuring van de Toelatingscommissie, wel direct worden toegelaten tot de master. 

 • Aanmelden voor het pre-masterprogramma

  Je kunt je tot uiterlijk 15 juli aanmelden via Studielink voor de pre-master Geschiedenis. Kies in Studielink eerst 'Bachelor of andere niet master opleidingen' en daarna de pre-master. Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor het vu.nl dashboard. 

  In je persoonlijke dashboard op VU.nl rond je je aanmelding af. Vul bij specialisatie 'pre-master Geschiedenis' in.

  In je persoonlijke dashboard dien je een aanmeldformulier te uploaden. Kies hier het juiste aanmeldformulier. In het formulier kun je zien welke documenten nodig zijn voor beoordeling.

  Zodra er een toelatingsverklaring afgegeven wordt, ontvang je hier bericht over van Studielink. Deze toelatingsverklaring wordt afgegeven door de Toelatingscommissie van de Faculteit der Geesteswetenschappen.