Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De rol die taal speelt in communicatie

Communicatie- en Informatiewetenschappen (pre-master)

Met de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen word je voorbereid op het masterprogramma Communicatie- en Infomatiewetenschappen (CIW). Hoe je studieprogramma er precies uitziet, hangt af van je eerdere opleiding(en), specifieke kennis en de specialisatie van CIW die jij wilt volgen. 

De pre-master duurt maximaal één jaar (60 studiepunten). In dat jaar volg je vakken uit het bachelorprogramma Communicatie- en Informatiewetenschappen. De Toelatingscommissie van de Faculteit der Geesteswetenschappen bepaalt uit welke vakken jouw pre-master bestaat. Denk bijvoorbeeld aan vakken als Applied Statistics, Communicatie en Cognitie, Methods en Advanced English Language Skills. Zo sluit de pre-master perfect aan bij de specialisatie van jouw keuze.

Bekijk het jaarschema om alvast een indruk te krijgen van mogelijke vakken per specialisatie.

Opstapminor Journalistiek

Volg je momenteel een bachelor aan de universiteit of een hbo-opleiding Journalistiek, en wil je daarna toegelaten worden tot de specialisatie Journalistiek, dan kun je een opstapminor doen. Je volgt dan tijdens je huidige opleiding een vakkenpakket dat speciaal is toegesneden op jouw situatie. Na het voltooien van je opleiding en de opstapminor heb je rechtstreeks toegang tot de specialisatie Journalistiek aan de VU. Dat scheelt dus tijd en geld. 

Het vakkenpakket van de opstapminor hangt af van je opleiding maar je kunt wel inschatten wat je ongeveer moet doen bij een bepaalde vooropleiding. Klik hieronder op de situatie die op jou van toepassing is.

Bekijk hoe je je moet aanmelden.