Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Krijg fundamenteel begrip van hoe we bewegen

Human Movement Sciences

Ben jij ook zo gefascineerd door het menselijk bewegen? En wil je ook mensen helpen met beperkingen in hun bewegingsapparaat of juist leren hoe je een snelheidsrecord kan breken op 1400 meter hoogte? Dan is het masterprogramma Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit de juiste keuze voor jou!

Tijdens de eenjarige Engelstalige masteropleiding Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit verkrijg je een fundamenteel begrip van hoe we bewegen. Je leert om multidisciplinaire, wetenschappelijke kennis te vertalen naar toepassingen in sport en gezondheidszorg. Daarbij combineer je kennis en inzichten vanuit verschillende disciplines zoals fysiologie, psychologie, wiskunde en biomechanica.

Het programma biedt ruimte om een richting te kiezen die het best past bij je interesses:

  • Rehabilitation
  • Biophysics in Sport
  • Sport Psychology
  • High Performance
  • Docentenopleiding

Met een diploma van het masterprogramma Human Movement Sciences op zak liggen er volop carrièremogelijkheden voor je in het verschiet, bijvoorbeeld in de rol van onderzoeker bij een revalidatiecentrum of een sportinstituut. Maar je kunt ook gaan werken in het onderwijs op het vlak van sport of gezondheidszorg. Om deze didactische bevoegdheid te halen, kunnen studenten dit masterprogramma met een tweede jaar verlengen om daarin ook de docentenopleiding te volgen. Deze Nederlandstalige cursus van 30 ECTS loopt van september t/m mei.

Op de Engelstalige webpagina vind je alle informatie over toelatingseisen, aanmelden, etc.