Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer de geheimen van het menselijk bewegingsapparaat ontrafelen

Human Movement Sciences (research master)

Fysieke activiteiten en oefeningen zijn manieren om fit te worden of blijven maar ze kunnen ook een doel op zichzelf zijn. Binnen de 2-jarige Engelstalige research master in Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit leer je met behulp van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek de geheimen van het menselijk bewegingsapparaat te ontrafelen.

Zo kun je antwoorden op vragen vinden als ‘hoe help je oudere mensen mobiel en onafhankelijk te zijn’ of ‘hoe kunnen atleten topprestaties leveren met gebruikmaking van hun spieren’. Je behandelt hierbij onderwerpen die uiteenlopen van moleculaire biologie tot neurowetenschappen, en van biomechanica tot motoriek.

Het programma, dat verankerd is in Amsterdam Movement Sciences (AMS) institute, omvat vakken over sport, ouder worden en vitaliteit, revalidatie, aandoeningen van het bewegingsapparaat en weefselfunctie en –herstel. Het tweede jaar staat volledig in het teken van het verrichten van een onderzoek naar jouw keuze.

Na voltooiing van de Research Master, ben je goed voorbereid op een vervolg van je wetenschappelijke carrier, hetzij in een PhD positie of binnen een R&D omgeving.

Heb je een diepgaande interesse in menselijk bewegen en een voorliefde voor wetenschappelijk onderzoek? Dan is de Research Master Human Movement Sciences de juiste studie voor jou!

Deze Research Master is een volledig Engelstalige studie. Op de Engelstalige webpagina vind je alle informatie over toelatingseisen, aanmelden, etc.