Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Erfgoed verbindt verleden, heden en toekomst

Je kwalificatie in Heritage Studies laat zien dat je een expert bent in het onderzoeken van de erfgoedwaarde van gebouwen, structuren en ‘natuurlijke ruimtes’ binnen steden en op het platteland, vooral in de context van de voortdurende transformatie die plaatsvindt.

Je bent je bewust van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen die er zijn en hoe jij als erfgoedspecialist kunt bijdragen aan het oplossen van deze uitdagingen. Je bent in staat strategieën voor de restauratie, transformatie en zelfs sloop of verlating van erfgoedlocaties op te stellen, hierover advies te geven of discussies hierover te leiden. Je bent je bewust van de politieke aspecten van erfgoed en hierdoor goed in staat om samen te werken met burgers, ruimtelijk ontwerpers, planners, bestuurders, politici, ondernemers en andere besluitvormers op het gebied van ruimtelijk erfgoed.

Vail Zerr, student Heritage Studies, begonnen in 2021.

Vail Zerr, student Heritage Studies, begonnen in 2021.

“Ik wil graag onderdelen van ons verleden onderzoeken en behouden, en de implicaties ervan voor onze wereld van vandaag begrijpen.”

Nadat zij Architectuur studeerde in Canada sprong deze opleiding er voor haar uit vanwege de interdisciplinaire aanpak, waarin zowel lokale als mondiale perspectieven worden meegenomen.

Vail Zerr

Wat kun je doen na je Master?

Ga aan de slag

Met een masterdiploma Heritage Studies kun je veel kanten op. Je bent goed voorbereid om te gaan werken met ontwerpers, planners, bestuurders, politici, ondernemers en andere besluitvormers. Zowel nationale, provinciale als stedelijke overheidsorganen, maar ook andere partijen, zijn op zoek naar hoogopgeleide professionals met kennis over erfgoed in relatie tot maatschappelijke vraagstukken, beleidsvorming en ruimtelijke ordening.

Onze alumni Juanita, Thomas en Veerle praten over hun huidige baan en hun ervaringen met onze opleiding Heritage Studies. Je kunt het interview hier lezen (in het Nederlands).