Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Edu4U

Hussein – Student Geneeskunde

Hij kwam als vluchteling vanuit Syrië naar Nederland, en nu is Hussein vierdejaarsstudent Geneeskunde. Een hele prestatie, maar de weg erheen was niet makkelijk. Tijdens zijn studie ontmoette hij Mohamed en Anas, die onderweg dezelfde obstakels tegenkwamen. Vanuit hun eigen ervaringen hebben ze Edu4U opgezet. Een project om medevluchtelingen wijs te maken in het Nederlandse onderwijssysteem en gelijke kansen in het hoger onderwijs te creëren.

Edu4U begeleidt vluchtelingen naar het hoger onderwijs.

Edu4U begeleidt vluchtelingen naar het hoger onderwijs.

Stel: je komt als vluchteling naar Nederland en moet je leven opnieuw opbouwen. Waar begin je dan? Edu4U helpt nieuwkomers hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem. En zorgt ervoor dat zij een opleiding op hun eigen niveau kunnen volgen. Met weekendcursussen en examentrainingen bereidt Edu4U studenten voor op een hbo- of universitaire studie. De individuele aanpak van de organisatie blijkt succesvol: startte Edu4U in 2017 nog met 12 studenten, dit jaar geven ze les aan meer dan 450 studenten. Omdat de meeste docenten zelf een vluchtelingenachtergrond hebben, weten ze bovendien wat de nieuwkomers doormaken. Door en voor vluchtelingen dus.

Tafelkaart met de tekst Edu4U.nl

Wil jij ook je wereld veranderen?

Bezoek het VU Masterevent
Na de bacheloropleiding Geneeskunde kun je doorstromen naar de masteropleiding Geneeskunde.
VU Lerarenopleidingen | Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen
Word eerstegraads bevoegd docent aardrijkskunde, economie, geschiedenis, levensbeschouwing of maatschappijleer met de 1-jarige master Leraar VHO van de VU.
Jongen en meisje dragen een koptelefoon en voeren een gesprek door een microfoon
Volg de master Taalwetenschappen aan de VU Amsterdam en leer analyseren hoe talen in elkaar steken.
Werelden
Begrijp hoe mensen hun werelden vormgeven. Volg de Engelstalige master Social and Cultural Anthropology aan VU Amsterdam.
Twee handen die wijzen naar het scherm van een laptop
Ook mét AI blijven (ver)taalprofessionals onmisbaar. Dus heb je talent voor taal, en wil je dat verder ontwikkelen? Kies dan voor Schrijven en Vertalen.

Gerelateerde opleidingen

Het begint aan de VU