Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Duik dieper in de wereld van de chemie

Vergroot je scheikundige kennis en verbeter je vaardigheden

De tweejarige, Engelstalige master Chemistry is een joint degree van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Als student profiteer je van expertise, netwerk en onderzoeksprojecten van beide universiteiten. Na je afstuderen krijg je een gezamenlijk diploma van UvA en VU.

Je kiest een afstudeerrichting en daarin studeer je twee jaar lang. De richtingen zijn: analytische chemie; wetenschap voor energie en duurzaamheid; en moleculaire chemie. Als je geïnteresseerd bent in theorie en onderzoek, maar deze ook wilt toepassen, dan kun je een major doen op het gebied van: onderwijs (lerarenopleiding); wetenschap in de samenleving; of wetenschapscommunicatie. Een major kiezen is niet verplicht.

De master Chemistry leidt tot een goed betaalde carrière met uitgebreide mogelijkheden. Werkgevers zijn altijd op zoek naar talent. Je kunt terechtkomen bij de overheid, bij industriële giganten als DSM of Akzo Nobel, of bij onderzoeksinstituten zoals Solvay of TNO. Of je gaat promoveren of lesgeven.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Chemistry.  De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions.