Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word de leerkracht die het onderwijs verder brengt

Afgestudeerd en dan?

Na de Universitaire Pabo ben je perfect voorbereid om direct in het primair onderwijs aan de slag te gaan. De combinatie van je academische en beroepsgerichte kennis en vaardigheden en je stage-ervaring maken je erg waardevol voor werkgevers. Je richt je op beleid of de individuele begeleiding van leerlingen.

Meerdere rollen

Veel alumni staan voor de klas en werken daarnaast ook als onderwijsadviseur, intern begeleider of zitten in het bestuur van een school. Je kunt ook nog verder studeren, bijvoorbeeld in de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen (met specialisaties Orthopedagogiek en Onderwijs en innovatie).

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na je Universitaire Pabo kun je nog verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatie Onderwijs en Innovatie van de VU-master Pedagogische Wetenschappen. Als je vervolgens een aantal jaren werkervaring hebt en daarna de mastertrack Orthopedagogiek hebt gedaan, kun je ook een postdoctorale opleiding tot Orthopedagoog Generalist, GZ-psycholoog of Schoolpsycholoog volgen.

Je gaat werken

Voel je de roep van de praktijk? Dan kun je direct aan de slag na je afstuderen. Je hebt als pedagoog en onderzoekende leerkracht de juiste bagage om je onderwijs af te stemmen op de diversiteit van kinderen in je klas. Die expertise kun je ook gebruiken om het onderwijs van basisscholen te innoveren, vanuit je rol als onderzoekende leerkracht, onderzoeksco├Ârdinator, of onderwijsadviseur. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de brug te slaan tussen onderwijs en de ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld vanuit een rol bij de Onderwijsinspectie, ministerie van onderwijs of een gemeente.