Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontrafel wat religie in het leven van mensen doet

Theology and Religious Studies

Kies je voor Theology and Religious Studies dan stap je in de rijke en fascinerende wereld van religie en geloof. De VU staat bekend als een huis waar alle religies naast elkaar mogen bestaan. Je ontwikkelt een academische visie op wat religie en theologie betekenen. Dat doe je steeds in dialoog met je medestudenten.

In de opleiding kies je je eigen pad. De opleiding is opgebouwd uit kernvakken, verdiepende profielvakken en keuzevakken. De kernvakken zijn in het Engels en worden door alle studenten gevolgd. Dat betekent dat de collegezaal gevuld is met studenten uit verschillende landen, culturen en geloofsovertuigingen. Je krijgt college over concepten en praktijken van christendom, hindoeïsme, boeddhisme, jodendom en islam. Er is aandacht voor historische ontwikkelingen, ethiek, leersystemen en de onderlinge verhouding tussen religies in praktijk en beeldvorming. Je gaat ook aan de slag met hermeneutiek en sociale wetenschappen. De profielvakken sluiten aan bij de specifieke disciplines en het profiel van je keuze. 

Afstudeerrichtingen

  • Religious studies
    Wil je religie in historische en hedendaagse context wetenschappelijk onderzoeken? Je verdiepen in Boeddhisme of Hindoeïsme? Kies dan voor Religious Studies. 
  • Islam
    Wil je alles weten over de Koran en Hadith? Dan kies je voor het Islamitische profiel. 
  • Theology
    Wil je je verdiepen in de theologie van de christelijke traditie? Dan is het Theologische profiel iets voor jou. Als je wilt, kun je binnen dit profiel een traditie-specifiek programma volgen. Bijvoorbeeld Hersteld Hervormd seminarie, Baptisten seminarie, Doopsgezind seminarie of Evangelical-reformed. Je volgt dan colleges van docenten die in deze traditie staan. 

Lees hieronder in de blokken meer over de inhoud per afstudeerrichting.

Heb je hulp nodig bij het maken van een juiste keuze? Onze studieadviseurs helpen je graag. 

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Studie in cijfers

Kies een afstudeerrichting

Religious studies

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: Religious Studies

Islam

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: islam.

Theology

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: Christelijke theologie.

Verander je toekomst met de studie Theology and Religious Studies

Verander je toekomst met de studie Theology and Religious Studies

Na de bachelor kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Na je bachelor kun je tevens aan de slag bij verschillende organisaties.

Ontdek je toekomstperspectief
Student op de VU campus met andere studenten op de achtergrond