Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bestudeer en ontrafel het geloof

Afgestudeerd als theoloog, en dan? De meeste studenten kiezen ervoor om door te studeren, maar je kunt ook aan de slag in verschillende functies.

De opleiding heeft je een stevige basis gegeven. Je weet waar je staat en hoe je je kunt verhouden tot anderen in de samenleving. Je kunt goed luisteren, weet waar de persoonlijke behoefte van individuen ligt en het verlangen van een groep naar toe beweegt. Je hebt inzicht in de rol van religie in een pluralistische cultuur, bent bekend met multireligieuze dilemma’s en conflicten en weet hoe je een gesprek aan kunt gaan vanuit of over de christelijke traditie. Je hebt ervaring opgedaan met het voeren van dialogen, kunt goed argumenteren, debatteren en reflecteert voortdurend op je eigen levensbeschouwelijke positie. Je hebt geleerd hoe belangrijk verschillende overtuigingen zijn en hoe je verbindingen kunt leggen. Je bent de spin in het web.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

De meeste studenten kiezen ervoor om door te studeren. De bachelor Theologie Klassiek (met grondtalen), geeft direct toegang tot de predikantenopleidingen. Soms kun je ook zonder de grondtalen terecht. Verder kun je denken aan de tweejarige master tot docent, de researchmaster of de master die je opleidt tot geestelijk verzorger. Je kunt bijvoorbeeld een van de volgende masters kiezen: 

Theology & Religious Studies

Predikantsmaster in Amsterdam

Theology & Religious Studies: Research

1-jarige Engelstalige verdiepingsmaster

Theologie en Religiewetenschappen

Je gaat werken

Met een bachelor Theologie kun je gaan werken in verschillende functies. Bijvoorbeeld als assistent-onderzoeker in het onderwijs of geestelijk verzorger in een organisatie met een religieuze of levensbeschouwelijke inslag.

Career Services helpt jou om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt via workshops en events. Zo kun jij als afgestudeerde professional een bewuste en passende beroepskeuze maken.

Waar heeft de opleiding Theologie ons gebracht?