Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bestudeer en ontrafel het geloof

In verband met de aanstaande verhuizing van de PThU wordt deze opleiding op termijn beëindigd. We verwachten dat de studentengroep hierdoor klein zal zijn, en we moeten improviseren om de kwaliteit van het onderwijs te garanderen.

We raden je daarom aan om goed af te wegen of je je ondanks deze onzekere situatie wel wilt inschrijven voor deze opleiding. Goede alternatieven zijn de bachelor Theologie en Religiestudies van de VU, of de bachelor Theologie van de Rijksuniversiteit Groningen, waar de PThU een track aanbiedt.

Hoe bereid je je voor op een gesprek over de Bijbel in een plurale samenleving? Zie jij een parallel tussen christelijke ethiek en islam? Op welke manier kun je als theoloog pionieren?

Het zijn niet zomaar vragen, ze laten de connectie tussen de maatschappij en geloof zien. Bij Theologie gaat het ten diepste over verbinding. Een connectie die start bij haar wortels in het protestantschristelijk geloof. Samenzijn.

Ontdek jouw studie Theologie

Je bestudeert de Bijbel, gaat aan de slag met de uitleg van de teksten en wat daaruit voortvloeit. Je leert presenteren, debatteren en samenwerken.
Wat betekent de tekst in een kerkelijke, maatschappelijke, economische context? Wat gebeurt er als je je eigen theologische identiteit in de ontmoeting met anderen durft te beschouwen en te ontwikkelen? Voor jezelf en de samenleving?

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Theologie

Studeren aan de VU