Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Waarvoor kun je bij de ombudsman terecht?

Delen
11 maart 2025
In de serie ‘In gesprek met …’ vertellen Jacqueline Schoone, ombudsman medewerkers en Pelin Zenginoğlu, ombudsman studenten, meer over hun werk en over de raakvlakken met sociale veiligheid binnen de VU.

Bij de VU is een veilige en prettige werkomgeving onze gedeelde verantwoordelijkheid. Toch kun je als student, medewerker, of promovendus te maken krijgen met ongewenst gedrag. Als je daarbij steun of advies nodig hebt, kun je binnen de VU op diverse plekken terecht. Mocht je met deze meld- en klachtenprocedures niet verder komen of loop je vast, dan kun je ook terecht bij de ombudsman.

De ombudsman heeft een onafhankelijke positie, is onpartijdig en behandelt klachten strikt vertrouwelijk; er is een geheimhoudingsplicht. In de serie ‘In gesprek met …’ vertellen Pelin Zenginoğlu, ombudsman studenten en Jacqueline Schoone, ombudsman medewerkers, meer over hun werk en over de raakvlakken met sociale veiligheid binnen de VU.

Medewerkers kunnen bij mij terecht met problemen of klachten over een onrechtvaardige of onzorgvuldige behandeling door de VU
Jacqueline Schoone, ombudsman medewerkers: ‘Als ombudsman ben ik vaak het ‘laatste loket’, dus als de gangbare loketten om klachten en meldingen te doen, hun werk niet goed hebben gedaan. Het is belangrijk dat er een onafhankelijk iemand is die de situatie op een neutrale manier kan beoordelen. Dat is mijn rol. Daarbij gaat het ook over procedures die niet goed worden doorlopen of beleid dat niet volgens de bedoeling wordt uitgevoerd.’  Lees hier het interview met Jacqueline.

Als studenten bij mij komen, bekijken we samen de situatie: welke opties zijn er, welke stappen zijn al gezet, en hoe kan ik helpen om duidelijkheid te krijgen
Pelin Zenginoğlu, ombudsman studenten: ‘Ik wil studenten aanmoedigen om met mij in gesprek te gaan wanneer zij het idee hebben dat procedures niet zijn nagekomen of bepaald beleid hen benadeelt. Een gesprek betekent niet automatisch dat er een formele klacht wordt ingediend, maar kan wel helpen om inzicht te krijgen in wat mogelijk is. Laagdrempeligheid vind ik daarbij belangrijk.’  Lees hier het interview met Pelin.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam