Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Collectieve verzekeringen

Laatst gewijzigd op 29 augustus 2024
De VU biedt medewerkers verschillende collectieve verzekeringen aan voor bijvoorbeeld auto, reizen, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, zorg, arbeidsongeschiktheid en Anw-nabestaandelijfrente.

Collectieve verzekeringen

  • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering

    De VU heeft met verzekeringsmaatschappij Loyalis Schade NV een collectief contract op het gebied van aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Door deel te nemen aan dit contract kun je je op fiscaal gunstige wijze verzekeren tegen het risico van al te grote inkomensdaling door arbeidsongeschiktheid. Je kunt kiezen uit verschillende varianten.

    De verzekering sluit je binnen zes maanden na indiensttreding rechtstreeks af bij Loyalis. De premie voor de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering houdt de VU gedurende de looptijd maandelijks in op je salaris.

  • Collectieve schadeverzekering

    De VU biedt jou als medewerker in samenwerking met Aon een collectiviteit voor schadeverzekeringen, onder meer voor auto, (elektrische) fiets, reizen, inboedel, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Het totale aanbod vind je op www.aonverzekeringen.nl/vua.

    Deelname staat ook open voor je partner en thuiswonende kinderen of voor studerende kinderen die uitwonend zijn.

    Ook als oud-medewerker (met ABP Keuzepensioen, WAO-, WIA-, IP-, WW-, BWNU-uitkeringsgerechtigden en medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt) kun je onder bepaalde voorwaarden gebruik blijven maken van de collectieve verzekeringen.

    Ga je uit dienst bij de VU wegens het aanvaarden van een baan elders, dan dien je dit aan Aon door te geven, zodat er gekeken kan worden naar je verzekeringspakket.

    Voor meer informatie of het afsluiten van een verzekering neem je rechtstreeks contact op met AON Verzekeringen:

    • www.aonverzekeringen.nl/vua 
    • Klantenservice Aon Verzekeringen, tel. 088 - 810 81 33
      bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur 
    • Je kunt ook contact opnemen via de chat, WhatsApp of het contactformulier.
      Ga hiervoor naar Aon Service en contact.

    Let op:
    De afgelopen jaren was Aon de verzekeringspartner voor de collectieve schadeverzekeringen. Sinds 1 augustus 2024 wordt deze collectiviteit beheerd door OpGroen Verzekeringen. De premie, polisvoorwaarden en dekkingen blijven precies hetzelfde.

    Voortaan verloopt het contact via OpGroen Verzekeringen. Verandering naar de nieuwe naam vindt gefaseerd plaats. Verzekerden kunnen de oude merknamen Aon (en One Underwriting als gevolmachtigd agent) nog enige tijd tegenkomen.

  • Collectieve zorgverzekering

    Iedereen die in Nederland woont en werkt is verplicht zich tegen ziektekosten te verzekeren. Je kunt je voordelig aanvullend verzekeren via de collectieve zorgverzekering die de VU met Nationale Nederlanden, OHRA en Zilveren Kruis overeen is gekomen.

    Als je op het moment van indiensttreding nog elders collectief verzekerd bent en je hebt interesse in deelname aan een van deze collectieve zorgverzekeringen, dan dien je je huidige verzekering per vroegst mogelijke datum op te zeggen. 

    Ben je al bij Nationale Nederlanden, OHRA of Zilveren Kruis verzekerd en wil je overstappen naar het collectieve contract van dezelfde zorgverzekeraar, dan kun je per de 1e van de volgende maand overstappen. Je profiteert dan van de collectieve meerwaarde. Neem hiervoor contact op met de betreffende zorgverzekeraar. In alle andere gevallen kan je per 1 januari de overstap maken.

    Voor meer informatie zie Collectieve zorgverzekering 

  • Collectieve Anw-hiaatverzekering (overlijdensrisicoverzekering)

    De VU heeft met verzekeringsmaatschappij elipsLife een collectieve verzekeringsovereenkomst gesloten. Als gevolg van het afschaffen van de Anw-compensatieregeling door ABP, worden medewerkers door deze collectieve verzekeringsovereenkomst in de gelegenheid gesteld een netto Anw-nabestaandelijfrente te verzekering. Deze verzekering is geen vervanging van de Anw-compensatieregeling van ABP, maar geeft in geval van overlijden van de verzekerde recht op de uitkering van een netto Anw-nabestaandenlijfrente. Het betreft een individueel af te sluiten verzekering waarvoor je zelf de premies betaalt aan elipsLife. Het hangt van je persoonlijke omstandigheden af of het verstandig is om deze aanvullende verzekering af te sluiten. Lees meer over de Anw-verzekering op de Anw-hiaatverzekering afsluiten.

    Wanneer je de verzekering binnen één maand na indiensttreding afsluit zijn medische waarborgen niet nodig. Medewerkers die een partnerrelatie aangaan, kunnen zich ook binnen één maand na het aangaan van de partnerrelatie zonder medische waarborgen aanmelden (huwelijk, samenlevingscontract of minimaal zes maanden woonachtig op hetzelfde adres en een duurzame en gemeenschappelijke huishouding voeren met iemand die geen bloed- of aanverwant is). Je sluit de verzekering rechtstreeks af bij elipsLife.  

Zoek je informatie over onderstaande verzekeringen, kijk dan op de pagina Bedrijfsverzekeringen

  • BHV Ongevallenverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Letselschade (bedrijfsongeval)
  • Proefpersonenverzekering
  • Schade aan persoonlijke en VU-eigendommen
  • Schade aan gebouwen
  • Constructie Allrisk Verzekering (CAR)
  • Verkeersongeval en werkgeversaansprakelijkheid Motorvoertuigen
  • Wegenwacht zakelijke voertuigen VU
  • Zakenreisverzekering
  • Evementenverzekering

Contact VU - HRM Servicedesk

servicedesk.hrm@vu.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.

020 59 82882
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam