Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zorgverzekering afsluiten

Laatst gewijzigd op 16 februari 2024
Iedereen die in Nederland woont en werkt is verplicht zich tegen ziektekosten te verzekeren. Je kunt je voordelig aanvullend verzekeren via de collectieve zorgverzekering die de VU met Nationale Nederlanden, OHRA en Zilveren Kruis overeen is gekomen.

De VU heeft al jaren voor haar medewerkers met het Zilveren Kruis een collectiviteit afgesloten. Dit aanbod is per oktober 2022 uitgebreid met de zorgverzekeraars van Nationale Nederlanden en OHRA. Dit collectief geldt voor jou en jouw gezinsleden.

Als je op het moment van indiensttreding nog elders collectief verzekerd bent en je hebt interesse in deelname aan een van deze collectieve zorgverzekeringen, dan dien je je huidige verzekering per vroegst mogelijke datum op te zeggen. 

Ben je al bij Nationale Nederlanden, OHRA of Zilveren Kruis verzekerd en wil je overstappen naar het collectieve contract van dezelfde zorgverzekeraar, dan kun je per de 1e van de volgende maand overstappen. Je profiteert dan van de collectieve meerwaarde. Neem hiervoor contact op met de betreffende zorgverzekeraar. In alle andere gevallen kan je per 1 januari de overstap maken.

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden biedt jou tot 20% korting op jouw aanvullende verzekering. Daarnaast krijg je gratis de module Fit, een pakket om fitter en vitaler te worden, en zijn er extra dekkingen in de aanvullende verzekeringen. Je hebt 100% keuzevrijheid en vergoeding bij huisarts, ziekenhuizen en specialistische klinieken.

Voor meer informatie over premies en vergoedingen en voor aanmelden ga je naar de website van de zorgverzekeraar of neem je contact op met hun klantenservice:

  • Website: www.nn.nl
  • Contact: 026 3535353
  • Collectiviteitsnummer: 70362

OHRA

OHRA biedt jou tot 15% korting op verschillende aanvullende verzekeringen. Je hebt 100% keuzevrijheid en vergoeding bij huisarts, ziekenhuizen en specialistische klinieken. Bij OHRA heb je de mogelijkheid om de Fysio Meeneemservice bij je aanvullende verzekering af te sluiten.

Voor meer informatie over premies en vergoedingen en voor aanmelden ga je naar de website van de zorgverzekeraar of neem je contact op met hun klantenservice:

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis biedt jou 15% korting op jouw aanvullende verzekering. De aanvullende zorgverzekering Aanvullend Onderwijs biedt relevante vergoedingen voor het werk in het onderwijs en thuis die aansluiten bij de gezondheidsthema’s die bij de VU spelen. Daarnaast helpen ze je graag op weg met Actify, de vitaliteitscoach.

Voor meer informatie over premies en vergoedingen en voor aanmelden ga je naar de website van de zorgverzekeraar of neem je contact op met hun klantenservice.