Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Digitale communicatiemiddelen

Laatst gewijzigd op 7 februari 2023
De VU heeft diverse digitale sjablonen of templates in VU-huisstijl beschikbaar.

Digitale sjablonen in VU-huisstijl zoals e-mail handtekening, MS Word sjabloon, een PowerPoint of sjablonen voor mailings of nieuwsbrieven zijn eenvoudig toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor medewerkers en hebben een professionele uitstraling.

Digitale communicatiemiddelen

 • E-mail handtekening generator

  Een officiële VU-e-mailhandtekening maak je gemakkelijk en snel in de e-mailhandtekeninggenerator. Met deze handtekening ziet iedereen meteen dat je bij de VU werkt.

  De handtekening wordt aangepast aan je faculteit of instituut. Medewerkers van de diensten hebben allemaal het algemene VU-logo in hun handtekening staan. Je kunt zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige handtekening laten genereren.

  Je vind de email generator onder de tab “zelf aan de slag” in de menubalk in de Brandportal

 • MS Word-sjablonen gebruiken

  In Word maak je snel en eenvoudig documenten in de VU-huisstijl, met VU-logo, in de VU-kleur en in het lettertype Calibri. Open Word, kies het tabblad ‘Start’ en klik op ‘Nieuw document’. Je kunt dan kiezen uit onderstaande sjablonen. Deze zijn er in het Nederlands en Engels. De naamgeving in het VU-logo is in beide gevallen Vrije Universiteit Amsterdam.

  • brief – letter
  • memo – memo
  • verslag – minutes
  • agenda – agenda
  • blanco - blank
  • rapport – report

  Je leest alles over de sjablonen in de handleiding.  

  Om het sjabloon op je thuiswerkplek te kunnen gebruiken, is een software-update vereist. Zet hiervoor eduVPN aan, Office wordt dan automatisch bijgewerkt.

 • PowerPoint Template

  Je geeft je PowerPoint-presentatie een VU-jasje via de knop ‘Nieuwe dia’/’New Slide’ in de menubalk.

  Het sjabloon is in april 2021 vernieuwd en direct te vinden in PowerPoint, zowel op vaste VU-computers (groene werkplekken) als in je eigen account op office.com. Er is 1 PowerPoint-sjabloon voor alle faculteiten, instituten en diensten, voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige presentaties. Naast het VU-blauw kun je zelf kleuren kiezen uit het kleurenpalet. In het invulveld achter het VU-logo kun je de naam van je faculteit of instituut invullen. Diensten gebruiken enkel het VU-logo en vullen dus niet de naam van hun dienst in.

  Je kunt het PowerPoint-sjabloon ook downloaden uit de VU Merkgids. Hulp nodig? Bekijk dan de instructievideo

  Om het sjabloon op je thuiswerkplek te kunnen gebruiken, is een software-update vereist. Zet hiervoor eduVPN aan, Office wordt dan automatisch bijgewerkt.

  Geef je een presentatie over de universiteit? Daarvoor is een modulaire standaardpresentatie beschikbaar. Download deze corporate powerpointpresentatie over de Vrije Universiteit Amsterdam via de pagina Huisstijl.

 • Nieuwsbrieven en mailings versturen

  Dit jaar wordt Tripolis uitgefaseerd. Dit betekent dat we binnen nu en een aantal maanden, voor het versturen van mailings en nieuwsbrieven, overgaan naar Selligent Marketing Cloud (SMC).

  Vragen t.b.v. uitfaseren Tripolis via mailadres: mailing@vu.nl.

 • Digitaal publiceren in pdf

  Brochures, jaarverslagen en magazines kun je presenteren als digitale, bladerbare pdf. Deze online publicatie is een aantrekkelijke aanvulling op de gedrukte uitgave of je kiest ervoor de digitale pdf te gebruiken als alternatief voor drukwerk. Zoekmachines zoals Google doorzoeken bladerbare pdf’s. Je kunt een pdf 'embedden' in je website.

  De VU maakt gebruik van een abonnement op Issuu. Dit is de meest gebruikte omgeving voor bladerbare pdfs. Klik hier voor de Issuu publicaties van de VU.

  Interesse?
  Neem contact op met designstudio@vu.nl

 • Opleidingsflyers maken

  Voor het zelf samenstellen van een (digitale) opleidingflyer vind je de sjablonen in de VU Merkgids

 • Online magazine

  Foleon is een online magazine waarin op moderne en aansprekende wijze content getoond wordt. Denk hierbij aan achtergrondartikelen, interviews, human interest stories, specials rondom een feestelijk moment zoals een lustrum. Het bevat een aantal inhoudelijke kenmerken van online nieuwsbrieven en blogs, maar het is gebaseerd op een redactieformule en de look & feel van een magazine.

  Inmiddels zijn de volgende magazines verschenen voor Strategy Times & de Faculteit der Geesteswetenschappen.

  Interesse?
  Neem contact op met designstudio@vu.nl