Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verenigingsbesturen

Laatst gewijzigd op 4 december 2024
Ben jij bestuurslid van een studie- of studentenvereniging of wil je jouw eigen vereniging oprichten? Deze pagina helpt verenigingsbesturen verder op weg.

Erkende studentenorganisaties

Studentenondersteuningsfonds

Iedere universiteit heeft een studentenondersteuningsfonds om studenten te ondersteunen die studievertraging oplopen door bijzondere omstandigheden. Daartoe worden ook bestuurlijke activiteiten gerekend. Studenten kunnen onder bepaalde voorwaarden een bestuursbeurs ontvangen. Een van de voorwaarden is dat de vereniging erkend is door de VU. Je kunt bij het Studentenondersteuningsfonds een verzoek indienen om erkend te worden.

Gekende studentenorganisaties

Student engagement

Studentenverenigingen die niet voldoen aan de eisen van het Studentenondersteuningsfonds om een erkende studentenorganisatie te worden, maar als nog wel gebruik willen maken van een aantal voordelen kunnen een aanvraag indienen om een gekende organisatie te worden binnen de VU. Enkele voordelen zijn het genoemd worden op de lijst met erkende studentenorganisaties, korting op vergaderzaalhuur binnen de VU en financiële ondersteuning voor specifieke activiteiten op de VU.
Studentenverenigingen kunnen een aanvraag indienen om een gekende organisatie te worden binnen de VU. Hier is geen deadline voor. Studieverenigingen kunnen een aanvraag indienen om een gekende organisatie binnen de VU te worden. Studieverenigingen kunnen via het faculteitssecretariaat gratis vergaderzalen huren. Het Faculteitsbestuur is verantwoordelijk voor hun werkruimte. Bij eventuele aanvragen met betrekking tot studieverenigingen zullen studenten worden doorverwezen naar het Faculteitsbestuur.

Voor meer informatie kun je mailen naar studentengagement@vu.nl.

Nieuwe verenigingen

Omdat er al veel verenigingen in Amsterdam zijn, vragen we je om je aan te sluiten bij een al bestaande vereniging. Als je echter een idee hebt voor een nieuwe vereniging die anders is dan bestaande, dan ben je vrij om je eigen vereniging op te richten. Je kunt beginnen met het schrijven van een uitvoeringsplan en een constitutie, het kiezen van een bestuur en de vereniging inschrijven bij de KvK. Vervolgens kun je activiteiten organiseren en nieuwe leden werven. Voor meer informatie kun je mailen naar studentengagement@vu.nl.

Studentinitiatieven

Heeft jouw vereniging een goed idee waarmee je wil bijdragen aan het welzijn van VU-studenten? Of wil jouw vereniging een activiteit organiseren om diversiteit of community building op de VU te stimuleren? Dien je aanvraag voor een studentinitiatief in om te zien of je financiële steun kunt krijgen om jouw initiatief te realiseren! Er is geen deadline voor het indienen van aanvragen voor studentinitiatieven.

Wil je meer weten over studentenverenigingen?

Neem contact op met Student Engagement!

Contactpersoon

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam