Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Verenigingen

Wil je andere studenten leren kennen en een actief lid worden van een vereniging?

Maak van je studie een bijzondere tijd door je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging! Voor gezelligheid, ontspanning en sociaal contact óf voor studie-inhoudelijke activiteiten. Maak vrienden voor het leven en leg de basis voor een relatienetwerk dat je later goed van pas zal komen. Wil je meer? Ontwikkel extra vaardigheden door een bestuursjaar te doen of deel te nemen in een commissie.

Er zijn verschillende soorten verenigingen:

  • Een (facultaire) studievereniging is opgezet door studenten en vooral gericht op inhoud van de studie en ontspanning. Vaak kun je via een studievereniging korting op studieboeken krijgen. Bij een studievereniging is geen sprake van een ontgroening en het lidmaatschap is goedkoop.
  • Een studentenvereniging focust zich op het sociale contact tussen studenten. Je leert mensen kennen van verschillende studies en onderwijsinstellingen. Bij studentenverenigingen is er vaak sprake van een ontgroening. Dit is een periode die varieert van een aantal dagen tot een paar weken waarin nieuwe leden van een vereniging een groepsband opbouwen.

Verenigingen van de Vrije Universiteit Amsterdam

Studeren in Amsterdam betekent dat je kunt kiezen uit een breed scala aan studie- en studentenverenigingen. Daarnaast word je als student ook vertegenwoordigd door de Universitaire Studentenraad (USR) en de Facultaire Studentenraad (FSR), waar je bovendien zelf deel van uit kunt maken.

Meer informatie hierover kun je vinden in de video.

Dit vind je misschien ook leuk: