Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sporten

Hou je van sport? Het Sportcentrum VU en de vele sportverenigingen voor studenten voorzien in deze wens! Als sportieve universiteit investeert de Vrije Universiteit Amsterdam in het welzijn en de gezondheid van studenten.

Bij Sportcentrum VU kun je terecht voor de meest uiteenlopende sporten. Er zijn twee locaties: locatie Uilenstede biedt de meeste faciliteiten en heeft het grootste sportaanbod. De andere locatie is in het OZW-gebouw op de campus. Voor studenten gelden gereduceerde tarieven. Het sportcentrum werkt nauw samen met tal van studentensportverenigingen. 

Sportcentrum VU is een ultramodern en multifunctioneel sportcentrum, maar tegelijkertijd ook sociaal en gezellig. Het sportcentrum streeft naar de allerbeste kwaliteit en begeleiding, op elk niveau. Door de hechte verbinding met wetenschap en vooral bewegingswetenschap zijn zij hier ook toe in staat. Momenteel biedt het sportcentrum meer dan 35 verschillende sporten aan, van fitness tot yoga en van zaalvoetbal tot boksen.

Wil je liever sporten bij een studentensportvereniging? Kom dan eens langs bij een van onderstaande verenigingen:

SVU volleybal is de grootste studentenvolleybalvereniging van Amsterdam met negen dames- en vier herenteams actief in de NeVoBo competitie en diverse toernooien. Ook organiseert de vereniging activiteiten naast volleyballen: introweekend, wintersport, gala en nog veel meer.

SVU Basketbal is een vereniging met twee vormen basketbal: traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels.

SVU TeniSTA is een studententennisvereniging die wordt gesteund door het Sportcentrum VU. Het sportieve tennis wordt gecombineerd met het sociale contact en zodoende het ontmoeten van nieuwe tennismaatjes! TeniSTA is gevestigd op het park van ALTC de Aemstelburgh, op maar 10 minuten fietsen van de VU.

Of bekijk het overzicht van alle sportverenigingen.

  • Sport en maatschappij
    Sport is belangrijk voor de maatschappij. De wetenschap kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom investeert de VU in sportfaciliteiten en in onderzoek naar sport en bewegen. Denk hierbij aan de klapschaats en de superseat, een innovatief roeibankje wat als doel heeft de roeiprestatie te verbeteren. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar ontwikkelingen rondom struikelonderzoek, kinderen en bewegen, obesitas en voeding. Tegelijkertijd houden de studenten bewegingswetenschappen van de VU zich bezig met het selecteren en trainen van atleten. Op deze manier stomen we ze bijvoorbeeld klaar voor de World Human Powered Speed Challenge, een internationale wedstrijd voor ligfietsers in de Amerikaanse staat Nevada met als doel het verbreken van snelheidsrecords. In het Human Performance Lab van de VU bereiden topsporters zich voor op de verwachte extreme weersomstandigheden tijdens de Olympische spelen in Tokio van 2020.
  • Topsportregeling
    Sport jij op hoog niveau en kun je niet optimaal presteren door de verplichtingen die je opleiding met zich meebrengt? Dan kun je om erkenning als ‘topstudent’ vragen.