Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Voorzieningenzaal tijdens tentamens

Laatst gewijzigd op 18 april 2023
De voorzieningenzaal is een prikkelarme ruimte die de VU aanbiedt voor studenten met bepaalde functiebeperkingen om hun tentamen te kunnen maken.

Voorzieningen tijdens tentamens

 • Wat en waar is de voorzieningenzaal?

  De voorzieningenzaal is een prikkelarme ruimte* die aangeboden wordt door de VU voor studenten om hun tentamen te kunnen maken. De voorzieningenzaal bevindt zich op de 1G-vleugel in het Hoofdgebouw** (ook wel bekend als het Filosofenhof). Het gaat om meerdere lokalen naast elkaar, die worden ingezet op basis van de vraag. De voorzieningenzaal is alleen toegankelijk voor studenten die een voorziening toegekend gekregen hebben én zich aangemeld hebben voor de voorzieningenzaal.

  *Let op! De ruimte is prikkelarm, niet volledig prikkelvrij.

  **De voorzieningenzaal is alleen te bereiken via de begane grond. Loop richting de liften en sla vervolgens voorbij de liften af naar rechts. Neem de trap of de lift naar de eerste verdieping en je hebt de voorzieningenzaal bereikt.

 • Voor wie is de voorzieningenzaal bedoeld?

  De voorzieningenzaal is voor studenten met een functiebeperking die de voorziening ‘prikkelarme ruimte tijdens tentamen’ en/of ‘laptop’ toegewezen hebben gekregen. In deze ruimte kun je met maximaal 14 andere studenten je tentamen(s) afleggen. Alle faculteiten behalve ACTA nemen deel aan de voorzieningenzaal.

  Heb je alleen de voorziening ‘Digitaal tentamen’ toegekend gekregen en het tentamen is:

   • Schriftelijk: Dan maak je het tentamen in de voorzieningenzaal. In de voorzieningenzaal zijn pc’s beschikbaar waarop je het tentamen digitaal kunt afleggen.
   • Digitaal: Dan maak je het tentamen op de reguliere locatie die aangegeven is in je rooster.

  Heb je de zowel de voorziening ‘prikkelarme ruimte tijdens tentamen’ als ‘Digitaal tentamen’ toegekend gekregen, dan leg je zowel een schriftelijk als een digitaal tentamen af in de voorzieningenzaal.

 • Hoe meld je je aan/af?

  Meld je uiterlijk 14 dagen vóór elk tentamen en elke herkansing aan via dit formulier. (Voorbeeld: voor een tentamen op donderdag 26 oktober kun je intekenen tot en met woensdag 11 oktober, 23.59 uur.) Aanmelden kan alleen als je de voorziening ‘prikkelarme ruimte tijdens tentamen’ en/of ‘laptop’ toegekend hebt gekregen. Afmelden kan via hetzelfde formulier. Let op! Studenten van GNK dienen zich aan te melden via dit formulier.

  LET OP! 

  • Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding voor de voorzieningenzaal.
  • De locatie van de zalen is niet terug te vinden in je persoonlijk rooster en wordt niet per individueel tentamen aan je opgestuurd, tenzij er een wijziging plaatsvindt. Bij de ingang van de voorzieningenzaal hangt het tentamenrooster. 
  • Om plaats te mogen nemen in de voorzieningenzaal dien je eerst een voorziening toegekend gekregen te hebben. Heb je dit nog niet? Maak dan een afspraak met de studieadviseur.
  • Naast de aanmelding voor de voorzieningenzaal (via het formulier), dien je er ook voor te zorgen dat je bent ingetekend voor het (her)tentamen. Check dit via de intekenmodule. Staat er bij het vak niet vermeld dat je bent ingetekend voor het tentamen? Dan kun je het tentamen niet in de voorzieningenzaal afleggen, omdat het tentamen daar niet beschikbaar is. Je wordt in dat geval doorverwezen naar de locatie van het reguliere tentamen. Daar kan je het tentamen afleggen mits er voldoende plek is. Houd er rekening mee dat je voorzieningen niet gefaciliteerd kunnen worden in de reguliere zaal en dus voor het desbetreffende tentamen kunnen vervallen. Als er in de reguliere zaal geen plek meer beschikbaar is, word je doorverwezen naar de eerstvolgende tentamengelegenheid.
 • Regels in de zaal

  • Zorg ervoor dat je 15 minuten vóór aanvang van het tentamen aanwezig bent.
  • Bij aankomst vind je het zaalnummer van de specifieke ruimte op de glazen toegangsdeur.
  • Neem plaats in de rij die aangewezen wordt door de surveillanten.
  • Heb je je niet (op tijd) aangemeld? Dan word je niet verwacht in de voorzieningenzaal en staat er geen tentamen voor je klaar.
  • Verder gelden de algemene regels voor tentamens, deze zijn hier te vinden.
 • Vragen?

  Heb je vragen over je aanmelding of zijn er onduidelijkheden over het proces? Neem hiervoor contact op met het Onderwijsbureau van je faculteit. Voor vragen over je voorziening kan je terecht bij je studieadviseur.

Heb je vragen omtrent studeren met een functiebeperking?

Neem contact op met het Infopunt!

Heb je vragen over je tentamen of zijn er onduidelijkheden over de voorzieningenzaal? Neem hiervoor contact op met het Onderwijsbureau van je faculteit.

De studieadviseur van jouw opleiding is je eerste aanspreekpunt voor het aanvragen van voorzieningen.

Plan een online afspraak in via de agenda. Een medewerker van het Infopunt neemt dan telefonisch contact met je op.

Mail naar infopuntsmf.soz@vu.nl.

Het Infopunt is een pilot binnen de VU en nog in ontwikkeling. Ideeën zijn van harte welkom.