Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

E-health voor mentaal welzijn

Ga naar de website!
Laatst gewijzigd op 19 december 2024
Hoe gaat het eigenlijk écht met je?

Heb je last van uitstelgedrag of een slecht humeur? Vind je het moeilijk om te ontspannen of lig je weleens wakker? Worstel je met je gevoel van eigenwaarde of wil je gewoon wat praktische tips zodat je beter naar je doelen kunt toewerken? Je bent niet de enige! Daarom biedt MoodLift een groot aantal e-health programma's aan die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om je humeur, uitstelgedrag en algeheel welzijn te verbeteren.

De e-health modules hebben elk een andere focus, zijn anoniem te volgen en worden altijd begeleid door een (online) coach. Daarnaast zijn alle programma's gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, zijn ze online te volgen, gemakkelijk toegankelijk en gemaakt door psychologen. Schrijf je (gratis) in voor een van onze programma's en ontvang praktische tips & tools om je welzijn te verbeteren.

Hoe werkt het?

  • Welke programma's zijn beschikbaar?

    MoodLift biedt verschillende programma’s aan alle VU (Ph.D.) studenten:

    • EsteemUp helpt je je zelfvertrouwen te vergroten en anders naar jezelf te kijken zodat je meer tevreden bent met jezelf.
    • iSleep & BioClock helpt je om slaapproblemen aan te pakken en geeft mogelijkheden om je slaapkwaliteit te verbeteren
    • MoodPep is er voor je als je wil weten hoe je je stemming kan beïnvloeden en je beter kan voelen. Met behulp van interactieve oefeningen, een stemmingstracker en een persoonlijke e-coach,  ga je meteen van start met het verbeteren van je stemming.
    • Rel@x helpt je om je stress te begrijpen en onder controle te krijgen. Je krijgt praktische tips en tools om te dealen met verschillende situaties waar je in het leven mee te maken krijgt. Daarnaast krijg je ondersteuning van een persoonlijke e-coach.
    • GetStarted laat je diep in je eigen hoofd duiken om erachter te komen waarom je uitstelgedrag vertoont en hoe je hiermee kunt stoppen.
    • LifeHack is het perfecte programma voor iedereen die het meeste uit het leven wil halen. Je krijgt praktische handvatten om je problemen aan te pakken en naar je doelen toe te werken.
    • GetAGrip helpt je grip op je leven te krijgen. Het geeft je de tools om je problemen aan te pakken en naar je doelen toe te werken.
    • SociaLife helpt je om je sociale skills te verbeteren, leert je hoe je nieuwe vriendschappen en relaties kan maken en behouden en hoe je omgaat met het aanpassen naar een nieuwe omgeving of cultuur.
    • GoodEnough leert je om te gaan met perfectionisme en helpt je om het patroon van ‘nooit goed genoeg' te doorbreken. 

    Uit onderzoek naar onze programma tevredenheid en -effectiviteit blijkt dat studenten zeer tevreden zijn over de opzet en inhoud van onze programma's en significante verbeteringen zien na het afronden van de modules.

  • Hoe zitten de programma's in elkaar?

    Bekijk onze programma's en kies degene die het beste bij je past. Keuze gemaakt? Dan kun je je gratis aanmelden op de website van MoodLift. Na aanmelding krijg je een (online) persoonlijke coach toegewezen en kan je de module starten wanneer jij er klaar voor bent. Je coach begeleidt je met feedback terwijl je de modules volgt.

    Elk programma bestaat uit 4 tot 14 modules. We adviseren om 1-2 modules per week te volgen. Iedere module duurt ongeveer 30 minuten.

    Wil je eerst een idee krijgen welk programma het beste bij je past? Door de ‘Mind-Health-Check’ in te vullen, een enquête die we één keer per jaar in de winter naar je studentenmail sturen, krijg je diepgaande feedback over je mentale welzijn zodat je weet welk programma hierbij zou kunnen helpen. De uitkomsten van deze survey helpen de VU om te begrijpen hoe het met studenten gaat, waardoor de toekomstige programma's die MoodLift aanbiedt aansluiten op de actuele behoeftes van studenten. Heb je de enquête net gemist en heb je toch hulp nodig bij het kiezen van het juiste programma? Stuur dan een mailtje naar moodlift@vu.nl of neem contact op met een studentenpsycholoog of studieadviseur.

  • Wetenschappelijk onderzoek

    Naast het aanbieden van gratis e-health interventies doet MoodLift onderzoek naar het welzijn van studenten. MoodLift is ingebed in de College Student Mind Health Surveys (WMH-ICS) van de World Health Organisation (WHO) onder leiding van prof. Dr. Ronald Kessler van de Harvard Medical School. Deze internationale initiatieven brengen de staat van het mentale welzijn van studenten over de hele wereld in kaart en hebben als doel de kennis over studentenwelzijn te verbeteren. Het in kaart brengen van de behoeften van studenten zal helpen bij preventie, maar ook bij vroege opsporing en behandeling van psychische stoornissen tijdens de studententijd. Met de onderzoeksgelden kunnen we op maat gemaakte psychologische interventies ontwikkelen en deze gratis aanbieden!

    Hoe kunnen studenten van het onderzoek profiteren?

    Als je naar het grotere geheel kijkt, betekent deelname aan het onderzoek dat je deel uitmaakt van een internationaal streven om de mentale gezondheid van studenten te verbeteren. Nog breder, helpt dit onderzoekers over de hele wereld om het welzijn van studenten te begrijpen en preventieve en acute interventies te ontwikkelen.

    Studenten van de deelnemende universiteiten ontvangen één keer per jaar in de winter een enquête in hun studentenmail. Door deze enquête in te vullen help je mee aan het onderzoek naar het welzijn van studenten. Naast dat het invullen van de enquête onderzoeksresultaten oplevert, ontvangen deelnemende studenten persoonlijke feedback op hun mentale welzijn en dat kan weer helpen in de keuze voor een passend programma of kan het werken als stimulans om je welzijn in het algemeen te verbeteren.

    Check je inbox (of spamfolder) en klik op de link naar de vragenlijst. Deelname aan de enquête is geheel vrijwillig. Je kan nog steeds gratis modules volgen als je geen enquête invult.

    Benieuwd naar ons onderzoek?

    We publiceren de resultaten van ons jaarlijkse onderzoek naar het welzijn van studenten en daarnaast ook artikelen over onze e-health programma's. 

Vul nu de Mind Health Check in! 

Benieuwd hoe het nu echt met je gaat of ben je op zoek naar laagdrempelige hulp bij waar je tegen aanloopt? Vul de Mind Health Check in! Deze online vragenlijst van MoodLift geeft inzicht in de status van jouw mentale welzijn. Je krijgt uitgebreide feedback over je scores op verschillende domeinen zoals stress of stemming, gepersonaliseerd advies en je wordt doorwezen naar gratis online programma's die bij jou passen!

Wat vinden studenten?

Wat vinden studenten?

"Ik heb lang geprobeerd om mijn negatieve denkprobleem zelf op te lossen, maar ik vind het advies hier zo veel nuttiger en effectiever." 

"Ik vond de suggesties en technieken om je gevoel van eigenwaarde te verbeteren erg goed, ik voelde me er meteen beter door."

"Door de oefeningen ben ik beter in staat om skills op te bouwen om met toekomstige problemen om te gaan, en ik heb er vertrouwen in dat ik dat ook zal kunnen."

Student die op de bank op haar laptop zit

Heb je een vraag?

Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag!

moodlift@vu.nl

Volg ons op:

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam