Er is nog steeds sprake van sociale ongelijkheid in de samenleving. Kansen en perspectieven van mensen worden nog altijd mede bepaald door gender, etniciteit, klasse, seksualiteit en religie. Het reduceren van mensen tot een enkel aspect van hun identiteit werkt ongelijkheid in de hand. Inzichten, talenten en vaardigheden blijven daardoor vaak onderbelicht of zelfs onopgemerkt, ondergewaardeerd of zelfs onbenut.
Vrouwelijk leiderschap is een veelbesproken onderwerp, ook aan de VU. Door ondervertegenwoordiging van vrouwen in hoge functies ontstaat er een tekort aan vrouwelijke rolmodellen, in de academische wereld en daarbuiten. Vrouwen moeten harder werken om gezien en gehoord te worden. Op het symposium Vrouwen aan de Top benadrukken vrouwen aan de VU daarom het belang van vrouwelijke leiders in onze maatschappij.
Ook op deze pagina laten we VU-vrouwen aan het woord. Welke expertise hebben ze waar we van kunnen leren? En welke lessen kunnen we uit hun ervaringen trekken? Of het nu gaat om baanbrekend hiv-onderzoek of ontwikkeling van het VU-onderwijsbeleid, om expertise over nieuwe technologie of dialoog in tijden van polarisatie… allemaal getuigen ze van het belang van gendergelijkheid aan de top.