Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sustainability Office VU

Sustainability Office VU

De duurzaamheidsstrategie van de VU wordt uitgevoerd door het nieuw gevormde Sustainability Office. Op deze manier wordt duurzaamheid verankerd in onze organisatie en wordt het belang van duurzaamheid aan de VU duidelijk.

Het sustainability team werkt aan het verduurzamen van ons onderwijs, onderzoek, valorisatie, bedrijfsvoering en aan het activeren van onze community. Onze missie is om bij te dragen aan een positieve impact op mens en planeet. Dat doen we door onder andere door ons in te zetten om het aanbod van duurzaamheidsonderwijs te vergroten, bedrijfsprocessen te verduurzamen en door studenten en onderzoekers aan elkaar te verbinden ten behoeve van duurzaamheidsonderzoeken. Benieuwd naar de inhoud van al deze projecten? Neem een kijkje onderaan deze pagina voor meer info.

Lees hier het interview met Ivar Maas, Head of Sustainability Office

Bekijk hier onze uitgebreide roadmap: Sustainable Campus 2020-2025

Projecten in de spotlight:

Word jij de Green Ambassador van jouw afdeling?

Het Green Ambassador Programma streeft naar het opzetten van verschillende duurzaamheidscommissies binnen de Vrije Universiteit. Zo kunnen we op facultair- en dienstniveau meer impact maken. Bij enkele faculteiten en diensten zijn al actieve commissies die zich bezighouden met duurzaamheid. Zo komt het team Green ACTA bij ACTA bijeen om duurzaamheidsvraagstukken op te pakken en actief op verduurzaming van de faculteit te sturen.

Green Ambassador worden?
Vind hier meer informatie!

Samen 20% energie besparen. Doe je mee?

Elk jaar probeert de VU meer energie te besparen, bijvoorbeeld door steeds meer LED-verlichting te plaatsen en stappen richting een gasvrije campus te maken. Maar dit jaar willen we 20% minder energie verbruiken. Dat is nodig omdat de energieprijzen heel erg zijn gestegen en het scheelt bij de VU ettelijke miljoenen.

Meer lezen over maatregelen en besparingen?
Lees hier verder

Meet the team

Wil je meer weten over de impact van het Sustainability Office VU? Bekijk de video en ontdek waar ons gepassioneerde team aan werkt.

Ontdek de gebieden waarop wij actief zijn:

Verken onze duurzame reis door de universiteit op het gebied van onderwijs, onderzoek, organisatie, impact en community. Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over onze inzet voor een groenere toekomst in alle facetten van onze organisatie.

Samen werken we aan een duurzamere VU!

Neem gerust contact met ons op

sustainability@vu.nl 

Contactpersoon