Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sustainability Office VU

Sustainability Office VU

Duurzaam is een van de drie speerpunten van de VU, naast divers en ondernemend. Sinds januari 2023 heeft de Vrije Universiteit Amsterdam een Sustainability Office opgericht om duurzaamheid verder te verankeren in onze organisatie.

Sustainability Office VU fungeert als het centrale aanspreekpunt voor de uitvoering van onze duurzaamheidsstrategie, met een toegewijd team dat verantwoordelijk is voor het implementeren van duurzaamheidsinitiatieven binnen onderzoek, onderwijs, valorisatie en bedrijfsvoering. We streven ernaar om collectieve betrokkenheid binnen de gehele VU-gemeenschap te bevorderen, zodat duurzaamheid stevig wordt geïntegreerd in onze organisatie, en de relevantie ervan duidelijk wordt voor iedereen binnen de VU-gemeenschap.

Het sustainability team werkt aan het verduurzamen van ons onderwijs, onderzoek, valorisatie, bedrijfsvoering en aan het activeren van onze community. Onze missie is om bij te dragen aan een positieve impact op mens en planeet. Dat doen we door onder andere door ons in te zetten om het aanbod van duurzaamheidsonderwijs te vergroten, bedrijfsprocessen te verduurzamen en door studenten en onderzoekers aan elkaar te verbinden ten behoeve van duurzaamheidsonderzoeken. Benieuwd naar de inhoud van al deze projecten? Neem een kijkje onderaan deze pagina voor meer info.

Projecten in de spotlight:

MatchMaking app

Aan de VU werken veel mensen aan vergelijkbare onderwerpen op verschillende afdelingen of faculteiten zonder zich bewust te zijn van hun overlap in onderzoeksonderwerpen. Interdisciplinair onderzoek kan zowel lonend als uitdagend zijn. De eerste stap is om je bewust te worden van de interesses van anderen.

Bij het Sustainability Office verbinden we onderzoekers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. We ontwikkelen een app die je helpt om collega's te vinden met vergelijkbare onderzoeksinteresses aan verschillende faculteiten.

Lees hier meer over de app

Word jij de Green Ambassador van jouw faculteit of dienst?

Het Green Ambassador Programma streeft naar het opzetten van verschillende duurzaamheidscommissies binnen de Vrije Universiteit. Zo kunnen we op facultair- en dienstniveau meer impact maken. Bij enkele faculteiten en diensten zijn al actieve commissies die zich bezighouden met duurzaamheid. Zo komt het team Green ACTA bij ACTA bijeen om duurzaamheidsvraagstukken op te pakken en actief op verduurzaming van de faculteit te sturen.

Green Ambassador worden?
Vind hier meer informatie!

Meet the team

Wil je meer weten over de impact van het Sustainability Office VU? Bekijk de video en ontdek waar ons gepassioneerde team aan werkt.

Ontdek de gebieden waarop wij actief zijn:

Verken onze duurzame reis door de universiteit op het gebied van onderwijs, onderzoek, organisatie, impact en community. Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over onze inzet voor een groenere toekomst in alle facetten van onze organisatie.

Samenwerkingspartners:

Samen werken we aan een duurzamere VU!

Neem gerust contact met ons op

sustainability@vu.nl 

Contactpersoon