Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

W&N gebouw

Het W&N gebouw bestaat in 2024 maar liefst 60 jaar. Omdat het gebouw niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen voor huisvesting van hoogwaardig onderwijs en onderzoek is sloop van het gebouw noodzakelijk.

Sloop van (een deel van) W&N is noodzakelijk vanwege de technische veroudering van het gebouw. In 2024 starten de eerste zichtbare werkzaamheden ter voorbereiding van de sloop. Meer hierover lees je op vu.nl/campusontwikkeling.

De VU Campus is volop in ontwikkeling om toekomstbestendige vervanging voor het W&N gebouw te realiseren. Zoals het al in gebruik genomen O|2 Labgebouw en het Nieuwe Universiteitsgebouw, het begin 2024 op te leveren Onderzoeksgebouw VU en de verbouw van de AB-vleugel van W&N. 

AB-vleugel wordt zelfstandig gebouw

Het grootste deel van het W&N gebouw wordt gesloopt. De AB-vleugel van zo’n circa 13.000 m2 blijft behouden en wordt verbouwd met als doel nog circa 15 jaar te functioneren als zelfstandig gebouw. 

In het W&N gebouw bevindt zich ook het Cyclotron – het deel aan de kant van de Buitenveldertselaan/A.J. Ernststraat. Ook dat wordt gesloopt en de activiteiten die daar plaatsvinden worden nu uitgevoerd in het nieuwe Imaging Center van Amsterdam UMC. 

Gebruikers W&N gebouw

Het W&N gebouw is in 1964 opgeleverd en is sindsdien in voor het overgrote deel in gebruik door Bèta-afdelingen. Ook zijn er o.a. de Amsterdam Venture Studios en het Dialoog, Debat en Diversiteitscentrum (3D) gehuisvest. 

Alle gebruikers krijgen nieuwe huisvesting die voldoet aan functionele, duurzaamheids- en ruimtelijke eisen die nodig zijn voor hun hoogwaardig onderzoek en onderwijs. 

BEZOEKADRES
De Boelelaan 1085
1081 HV Amsterdam

Telefoonnummer receptie: 020 59 85874