Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Schrijfcentrum Academic Language Programme

Het Schrijfcentrum van het Academic Language Programme (ALP) biedt extra ondersteuning aan studenten bij het schrijven van hun bachelor- of masterscriptie en aan PhD-kandidaten die bezig zijn met hun proefschrift.

Je kunt kiezen voor individuele coaching, workshops in kleine groepen, tutorials (individueel of in zeer kleine groepen) en redigeerhulp. De coaching en de workshops voor studenten zijn gericht op scripties die in het Nederlands en in het Engels geschreven worden. De tutorials voor PhD-kandidaten gaan alleen over het schrijven in het Engels.

Scriptie-atelier op maat voor faculteiten of opleidingen
In het ALP Scriptieatelier op maat per opleiding of faculteit, helpen medestudenten, door het ALP getraind als schrijfcoach, studenten op weg met hun scriptie. 
Lees hier meer over het scriptie-atelier voor FSW-studenten.

Redigeerservice
Voor masterstudenten en PhD-kandidaten die het Engelse of het Nederlandse taalgebruik in hun scriptie of proefschrift tiptop in orde willen maken en daarbij hulp kunnen gebruiken. De redigeerservice geeft je feedback over de correctheid en helderheid van het Engels of Nederlands en helpt je de tekst te schrijven in het juiste academische register (denk aan woordgebruik, toon  enzovoorts).
Lees meer over de redigeerservice.

Coaching
Een scriptie schrijven doe je niet zomaar. Het is een klus met veel haken en ogen, waarin je flink verstrikt kunt raken. Als je het 'even niet meer ziet' kan het handig zijn om te praten met een ervaren coach: een van de ALP-docenten. In een eenmalig individueel coachingsgesprek of een reeks van maximaal vijf gesprekken. De focus ligt niet op de inhoud van de scriptie, maar op de aanpak van de schrijftaak of specifieke taalproblemen.
Lees meer over coaching.

Workshops Engels en Nederlands
Korte workshops (3,5 uur) in groepen van maximaal 15 deelnemers, met specifieke thema’s die spelen bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands en in het Engels.

Tutorials voor PhD-kandidaten/promovendi (Engels)
Op maat gesneden ondersteuning voor PhD-kandidaten die een Engelstalig proefschrift schrijven. Deze ondersteuning is specifiek gericht op de kwaliteit van het academisch Engels en altijd in overleg met de promotor.

Een standaardtraject bestaat uit een intakegesprek van een uur waarin de tutor samen met de promovendus een aantal specifieke aandachtspunten vaststelt, gevolgd door drie of vijf afspraken van een uur. In deze sessies werken de tutor en de promovendus gezamenlijk in detail aan een gedeelte van de tekst, gericht op de eerder vastgestelde aandachtspunten. Tutorials in kleine groepen van maximaal drie promovendi zijn ook mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met dr. Gea Dreschler: g.a.dreschler@vu.nl.

Contact Academic Language Programme

Voor docenten, opleidingsdirecteuren, studieadviseurs en andere VU-medewerkers: wil je informatie over het ALP-aanbod of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Dr. Gea Dreschler, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP Nederlands (NT1, NT2)

Voor studenten: neem voor vragen of informatie over een cursus, workshop of coaching contact op met de ALP cursusadministratie

alp.fgw@vu.nl