Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoeksfaciliteiten

Op de campus zijn hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten en laboratoria voor onderwijs en onderzoek.

Demonstrator Lab
Een faciliteit voor studenten en onderzoekers van verschillende Amsterdamse kennisinstellingen, waar ze in een zeer vroeg stadium kunnen kijken hoe kansrijk hun ideeën en initiatieven zijn alvorens een start-up te beginnen.

Human Performance Lab
Het Human Performance Lab is een unieke onderzoeksfaciliteit met een klimaatkamer waar onder extreme omstandigheden (lage zuurstofniveaus, lage en hoge temperaturen) onderzoek wordt verricht naar menselijk presteren. Daarnaast zijn er kamers voor antropometrische metingen (studie van de afmetingen en verhoudingen van het menselijke lichaam), de meting van spierkracht en het afnemen van tests op fietsergometers.

Onderzoekslaboratoria in het O|2 Lab Building
Het O|2 Labgebouw is een van de eerste gebouwen in academisch Nederland dat is ontwikkeld voor het onderzoeksthema Human Life Sciences. In het gebouw zijn biochemische labs, synthese labs, een  radionucliden lab en een ML-III lab aanwezig.  Hier wordt onder andere onderzoek gedaan naar de resistentie van bacteriën. 

ML-III Lab
Laboratorium voor onderzoek naar gevaarlijke pathogene micro-organismen, waaronder tuberculose. Het ML-III Lab is belangrijk om de volgende generatie antibiotica te ontwikkelen om resistente bacteriën effectief te bestrijden. Het Lab bestaat uit drie laboratoria van beheersingsniveau III, zodat er parallel aan verschillende onderzoekslijnen gewerkt kan worden.

Skills Labs
Deze onderwijsruimtes zijn als ziekenhuiskamers ingericht. Er zijn vier soorten skills labs: basiszorg (officiële algemene verpleegafdeling), intensieve zorg (intensive care-afdeling), OK assistent (operatiekamer met OK-tafel) en radiodiagnostisch laborant (röntgenkamer met observatiekamer).

SAIL
In het Social Artificial Intelligence Lab (SAIL) in het Nieuwe Universiteitsgebouw doet men onderzoek naar kunstmatige intelligentie-systemen met als thema de sociale interactie tussen mens en machine. Hoe kan kunstmatige intelligentie ingezet worden om deze interactie zo soepel mogelijk te laten verlopen, bijvoorbeeld bij spraak-gebaseerde interactie?

VU Behavioural Lab
Het VU Behavioural Lab (VBL) is interdisciplinair en bestaat uit laboratoria uit verschillende disciplines - wetenschappers uit de gedragseconomie, psychologie, organisatiegedrag, marketing, bestuurskunde, recht en communicatie worden samengebracht. Het is ontworpen om de faciliteiten voor experimenteel gedragsonderzoek te integreren, te professionaliseren en uit te breiden om onderzoek en samenwerking te stimuleren en de zichtbaarheid te verbeteren.

Network Institute Tech Labs
De Tech Labs van het Network Institute zijn high-tech full-support laboratoria in het Nieuwe Universiteitsgebouw. We bieden ondersteuning van het uitwerken van een onderzoeksidee tot het ontwikkelen van maatwerk (software) oplossingen en het gebruik van volledig uitgeruste labruimtes.

Of je nu op zoek bent naar een snelle gegevensverwerkingstool, een op maat gemaakte ontwerptool, biofysische sensoren, virtual reality-omgevingen of gewoon advies nodig hebt over hoe je je nieuwste onderzoeksidee kunt realiseren, onze Tech Labs kunnen je helpen. We hebben uitgebreide expertise in virtual reality-oplossingen op maat en bieden een breed scala aan VR-apparatuur voor gebruik in onze twee flexibele laboratoria.