Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Gebouw MF

In het MF gebouw zijn de medische-, gedrags-, bewegings- en gezondheidswetenschappen van de VU en Amsterdam UMC gehuisvest.

BEZOEKADRES
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Telefoonnummer receptie: 06 21108251

Een gebouw gericht op Brain, Body & Behaviour

Het MF gebouw is gemoderniseerd en heeft gevarieerde studieplekken, ruimtes voor ontmoeting en kennisuitwisseling in het nieuwe restaurant en vergadercentrum Salutem. In het MF gebouw zijn de medische-, gedrags-, bewegings- en gezondheidswetenschappen van de VU en het Amsterdam UMC gehuisvest. Door alle opleidingen en onderzoek op het gebied van ‘Brain, Body en Behaviour’ samen te brengen in een gebouw wordt de samenwerking tussen partijen binnen het VU-brede thema Human Health & Life Sciences bevorderd.

Human Performance Lab

Het Human Performance Lab is een unieke onderzoeksfaciliteit met een klimaatkamer waar onder extreme omstandigheden (lage zuurstofniveaus, lage en hoge temperaturen) onderzoek wordt verricht naar menselijk presteren. Daarnaast zijn er kamers voor antropometrische metingen (studie van de afmetingen en verhoudingen van het menselijke lichaam), de meting van spierkracht en het afnemen van tests op fietsergometers. Dit lab is optimaal toegerust voor onderzoek naar het prestatievermogen van sporters en niet-sporters, jongeren en ouderen, en mensen zonder en met een beperking. Een van de onderzoeksprojecten betrof de voorbereiding van topatleten op de hitte tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo.

Hello Zuidas over het kenniskwartier en de onderzoekslaboratoria van de VU

Bekijk de openingstijden van alle VU-gebouwen.