Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ondernemend

Om meerwaarde te creëren voor onze samenleving, stimuleert en faciliteert de VU een ondernemende houding van studenten en medewerkers. De VU Campus is een inspirerende plek waar wetenschappers, studenten, start-ups, scale-ups en maatschappelijke organisaties werken aan een betere wereld.

De VU ziet ondernemendheid als dé houding om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken en meerwaarde te creëren voor onze samenleving. Wij stimuleren een ondernemende geest van studenten en medewerkers, en zorgen voor een duurzaam ondernemersklimaat waar maatschappelijke impact voorop staat.

Wij zijn ervan overtuigd dat onderwijs, onderzoek, valorisatie en onze bedrijfsvoering gebaat zijn bij een ondernemende houding. Ondernemend betekent voor ons kansen zien en benutten. Creatief zijn en lef hebben. Risico’s nemen en experimenteren. En verantwoordelijkheid nemen, ook voor onze medemens en omgeving.

Samenwerken
Ondernemend zijn schept de basis voor innovatie, vernieuwing en succesvolle samenwerkingen. De VU Campus is dan ook een inspirerende en bruisende plek waar wetenschappers, studenten, start-ups, scale-ups, VU-alumni, bedrijven en maatschappelijke organisaties volop ruimte krijgen om te werken aan een betere wereld. Onze ligging in het hart van het belangrijkste zakelijke district van Nederland, Kenniskwartier Zuidas, biedt hiertoe bijzondere kansen. Daarnaast heeft de VU een voortrekkersrol binnen de VSNU – een samenwerkingsverband van Nederlandse universiteiten – waarbij we ondernemerschap over de volle breedte stimuleren.

Sociaal ondernemerschap
Ook speelt de VU een leidende rol in het Aurora-netwerk waar we een onderwijsprogramma voor sociaal ondernemerschap ontwikkelen. Dit is het type ondernemerschap dat de VU een bijzonder warm hart toedraagt. Wij zien het als dé manier om tot vernieuwende en duurzame oplossingen te komen voor de veelomvattende maatschappelijke vraagstukken waar de samenleving voor staat.

Lees meer op VU Entrepreneurship & Impact