Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Erkennen en Waarderen

In november 2019 hebben de VSNU, NFU, KNAW, NWO en ZonMw het position paper ‘Ruimte voor ieders talent; naar een nieuwe balans in het erkennen en waarderen van wetenschappers’ gepubliceerd.

Erkennen en Waarderen
In dit document staat aangeven hoe we het werk van wetenschappelijke medewerkers breder willen gaan erkennen en waarderen. Minder nadruk op aantallen publicaties, meer nadruk op de andere domeinen waarbinnen de wetenschapper werkzaam is, zoals onderwijs en impact. Deze bredere vorm van erkennen en waarderen past beter bij de huidige kerntaken van de kennis- en onderwijsinstellingen en bij wat de samenleving van hen vraagt.

Erkennen en Waarderen op de VU
Dit betekent voor de VU een ander waarderingssysteem en aannamebeleid dat past bij onze missie, identiteit en ambities. Het erkennen en waarderen van diverse rollen en het samenwerken in teamverband staan daarbij centraal. Onderwijs, onderzoek, valorisatie, open science, en leiderschap worden evenzeer gewaardeerd. Niet iedere medewerker hoeft zich echter in al deze aspecten van de wetenschap te specialiseren. Binnen teams zijn deze verschillende  carrièrepaden toegankelijk, zodat wetenschappers hun specifieke talenten kunnen ontwikkelen en in die context het verschil kunnen maken.

De VU heeft een kernachtig visiedocument neergezet dat bedoeld is om inzicht te geven en ons voorstellingsvermogen te vergroten. Lees het Visiedocument Erkennen en Waarderen

Om ervoor te zorgen dat deze visie ook daadwerkelijk tot leven komt, werken we aan de hand van een rollende agenda. Ook zijn diverse mensen vanuit de organisatie betrokken bij de implementatie van de visie Erkennen en Waarderen. Wil je weten wie dat zijn, bekijk dan de Programmaorganisatie Erkennen en Waarderen.

Heb je vragen, ideeën, opmerkingen of wil je ook meewerken aan de implementatie van Erkennen en Waarderen? Stuur een mail naar erkennenwaarderen@vu.nl

Relevante links:
Recognition and Rewards - Nationaal programma Erkennen en Waarderen
Art of Engagement - Bijdragen aan een open en betrokken organisatie
Leidinggeven en Leiderschap @ VU

Animatie Erkennen en Waarderen

Bekijk de animatievideo over Erkennen en Waarderen.