Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Talentbeleid

Interesse in een academische carrière? De faculteit Religie en Theologie ondersteunt talentvolle studenten graag op hun weg naar een baan in de wetenschap.

Met het FRT Talentbeleid scouten, coachen en begeleiden we studenten in verschillende fasen van hun opleiding: vanaf de eerste dag als bachelorstudent tot de PhD-fase (en daarna). Lees onder aan de pagina verder voor informatie over onze begeleiding per fase.

Integratie in het FRT-leven

Alle Research Master-studenten en promovendi van de faculteit worden uitgenodigd voor bijeenkomsten van facultaire onderzoeksgroepen en facultaire gesprekken. Momenteel zijn we bezig om onze sociale ruimte beschikbaar te maken.

Wil je als nieuwkomer op de faculteit echt het VU-gevoel opdoen of een maatje hebben, neem dan contact op met prof. dr. Katya Tolstaya.

Contact

Voor al je vragen over het talentbeleid kun je terecht bij prof. dr. Katya Tolstaya via e.v.tolstoj@vu.nl. Vragen over het Honours Programma? Mail dan naar dr. Srdan Sremac.

MAAIKE DE REUVER, THEOLOGIE

MAAIKE DE REUVER, THEOLOGIE

"The VU Honours Programme offers me a challenging opportunity to intensify my studies. The interdepartmental part of the programme provides me to interact with motivated students from different faculties and different universities, which is very enriching. For the departmental part of the programme I am working on a research project for a company located in Geneva. I am joining an international congress in Chicago to do research for this project.

FRT Maaike de Reuver Honours program

Fases talentbeleid

  • Fase 1. Bachelor

    Honours Programma
    De Faculteit Religie en Theologie biedt een Honours Programme aan. Dit programma geeft getalenteerde studenten de kans zich verder in het vak van hun keuze te verdiepen en bovendien kennis te maken met andere disciplines. En rond je het Honours Programme af, dan onderscheid je je door motivatie en het vermogen om extra studielast te dragen. Ook voor je cv is dat winst.

    We bieden het Honours Programme gedurende het tweede en derde jaar van de bacheloropleiding aan. Het programma bevat zowel interfacultaire als facultaire modules, in totaal 30 credits (ECTS).

    Meer weten? Bekijk onze webpagina over het Honours Programme van FRT.

    Prijzen
    Jaarlijks reikt de Faculteit Religie en Theologie een masterscriptieprijs uit aan de meest getalenteerde bachelor- en (research) masterstudenten. Daarnaast organiseert de VU de Student Talent Awards en geeft het prijzen voor de beste bachelor- en (research) masterscriptie.

  • Fase 2. (Research)Master

    Theology and Religious Studies: Research
    De master Theology and Religious Studies: Research is een belangrijk onderdeel van het talentbeleid van FRT. Dit programma bereidt je specifiek voor op een PhD-traject. Je houdt je tijdens deze master bezig met de ins en outs van academisch onderzoek op een specifiek gebied binnen theologie- of religiestudies. Je leert en presenteert op academische conferenties, schrijft artikelen voor wetenschappelijke tijdschriften en bent actief betrokken bij de FRT-gemeenschap.

    Naast het kiezen van een van onze specialisaties, is er veel vrijheid in de inrichting van je programma. Je gaat deel uitmaken van een gemeenschap van studenten door op te treden als collega's bij elkaars academische werk, door betrokken te zijn bij het leven en onderzoek van de faculteit, en door deel te nemen aan NOSTER.

    Lees alles over de master Theology and Religious Studies: Research.

    Training voor NWO-applicanten
    De faculteit bereidt getalenteerde studenten elk jaar voor op de applicaties binnen de subsidie NWO Promoties in de Geesteswetenschappen en andere subsidies. We bieden individuele training en een schrijfprogramma.

    Beurzen voor internationale studenten
    Er bestaan verschillende beurzen voor internationale masterstudenten. Bezoek de VU-website voor meer informatie over de beurzen die de VU aanbiedt, andere opties om beurzen aan te vragen en programma’s voor studentenleningen.

  • Fase 3. PhD

    Na het behalen van je masterdiploma Theology and Religious Studies: Research kan het PhD-programma, aangeboden door de faculteit, een logische volgende stap in je academische carrière zijn. Wij proberen ieder jaar in ieder geval één PhD-positie aan te bieden.

    Met meer dan 250 PhD-kandidaten biedt de Graduate School van FRT goede mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek op een hoog niveau. Dit kun je verwachten:

    • Persoonlijke begeleiding door vooraanstaande experts
    • Een uitdagend PhD opleidings- en begeleidingsprogramma
    • Meetings met experts en seminars

    Wil je meer weten over promoveren bij FRT? Ga naar de webpagina van de Graduate School.

  • Fase 4. Postdoc en verder

    FRT ontwikkelt een infrastructuur voor het actief coachen van de subsidieaanvragen voor het werven van externe onderzoeksfinanciering en het ondersteunen van senior onderzoekers in hun loopbaanontwikkeling.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam