Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderwijs Biologische Psychologie

De afdeling Biologische Psychologie verzorgt onderwijs in het bachelor- en minorprogramma van de opleiding Psychologie en de onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health. Focus in het onderwijs ligt op het samenspel tussen genen en omgevingsinvloeden bij gedrag en gezondheid.

Bachelorprogramma’s
In het eerste en tweede jaar van de bacheloropleiding Psychologie verzorgt de afdeling het inhoudelijk onderwijsaanbod van de onderdelen Biologische Psychologie en Samenspel van Genen en Omgeving en Big Data in Psychology, alsmede de preminor cursus Behaviour: Learning and Addiction. Daarnaast draagt de afdeling bij aan het methodologie onderwijs van Meten en Diagnostiek in het tweede jaar.

Leerlijn en Minoren
In het derde jaar van de bachelorfase biedt de afdeling Biologische Psychologie samen met de afdeling Experimentele Psychologie de verdiepende B3 leerlijn (‘Track’) Genes, cognition and behaviour. Deze leerlijn omvat de minor Genes, Cognition and Behaviour plus twee keuzevakken op het gebied van de cognitieve of biologische psychologie, een methodologievak met inleiding op de onderzoeksstage en de onderzoeksstage zelf die wordt afgesloten met de B-these.

Daarnaast verzorgt de afdeling voor studenten ook de verbredende universiteitsminor Psychologie en het Brein.

Tweejarige researchmaster programma’s
De afdeling Biologische Psychologie is in het studiejaar 2018-2019 de nieuwe tweejarige en wereldwijd unieke onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health gestart. Inmiddels zijn al vele studenten met succes geslaagd voor deze Master waarin big data science een grote rol speelt.
Meer weten? Kijk dan op de website van de Research Master.

Summer School
In juli organiseert de afdeling Biologische Psychologie de Summer School Nature and Nurture: Twin Research and Human Genetics, gericht op (inter)nationale studenten met een Advanced Master/PhD niveau.

B-theses en M-theses
Stage lopen bij de afdeling Biologische Psychologie? Bekijk het overzicht van onze stages.