Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Workshops UB

De UB biedt het hele jaar door cursussen aan voor studenten, onderzoekers en medewerkers. De verschillende cursussen kunnen digitaal, in persoon, of op eigen gelegenheid gevolgd worden.

Op deze pagina zijn een aantal populaire cursussen beschreven. Het volledige aanbod vind je in de agenda.

Literatuur zoeken
Deze workshops kunnen je helpen met literatuur vinden. Leer meer over de basisprincipes van literatuur zoeken, en verbeter je zoekstrategieën. 

EndNote
Er worden drie verschillende EndNote-cursussen gegeven, afhankelijk van je ervaring van het werken met EndNote: Light, Basic en Advanced. EndNote helpt tijd besparen bij het schrijven van papers en het kan helpen bij het correct refereren en citeren. EndNote is een management instrument die je verzamelde literatuur bij kan houden. 

Writing a Data Management Plan (DMP)
In deze cursus leer je hoe je een goed DMP schrijft voor je onderzoeksproject. De cursus is ontwikkeld voor PhD'ers aan het begin (± 1e jaar) van hun onderzoek. De cursussen worden het hele jaar door aangeboden voor onderzoekers van verschillende faculteiten. 

Data Conversations
VU Data Conversations worden georganiseerd voor onderzoekers, studenten, ondersteuners, data stewards en data specialisten. Het doel is het creëren van een plek waar kennis gedeeld kan worden tussen de verschillende faculteiten en disciplines. De onderwerpen die aan bod komen raken aan transparantie, reproduceerbaarheid, open methoden en open data. 

LibGuides voor zelfstudie
In de LibGuide-omgeving vind je het cursusaanbod informatievaardigheden van beginnersniveau tot vergevorderden, en vakspecifieke cursussen. Deze cursussen zijn geschikt voor zelfstudie, maar kunnen ook in het onderwijs geïntegreerd worden.

Heb je vragen of suggesties?

Kom langs bij onze servicebalies of neem contact met ons op!

vraag.ub@vu.nl

+31 6 2569 4822

Universiteitsbibliotheek
VU Hoofdgebouw, 1e verdieping
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam