Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Voorzieningen UB

Wil je 3D-printen of VR gebruiken? Wil je scannen, microfiches lezen of een dvd uit de collectie bekijken? Heb je een webcam of headset nodig? De UB heeft hiervoor diverse voorzieningen.

3D-printen
Een 3D-object laten printen voor onderzoek, onderwijs en studie? Het kan bij het Tech Lab van de Universiteitsbibliotheek, een onderdeel van de Onderwijswerkplaats in het Nieuwe Universiteitsgebouw.

Webcam of headset
Je kunt bij de balie van de UB ook terecht voor het lenen van een webcam of headset. Zo kun je vanaf een vaste pc op campus deelnemen aan online colleges en meetings zonder anderen te storen. 

DVD-speler
Wil je een DVD uit onze collectie bekijken maar kun je deze niet afspelen? Bij de balie kun je een compacte DVD-speler lenen die je via USB eenvoudig kunt aansluiten op je laptop of Mac.  

Microfiches en microfilm
Sommige publicaties zijn verschenen in microvorm. Ook deze kun je aanvragen via LibSearch. Wanneer het niet lukt om een specifiek deel te selecteren, kun je op het aanvraagformulier aangeven wat je precies nodig hebt.

De UB beschikt over apparatuur waarmee je microfiches en microfilms kunt lezen en als pdf kunt bewaren op een USB-stick. Er zijn handleidingen beschikbaar in het Nederlands en Engels. Als je begeleiding nodig hebt bij het gebruik van de apparatuur kun je daarvoor een afspraak maken. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Scannen
In de leeszaal Bijzondere Collecties staat een scanner waarmee je in hoge resolutie archieven of oude drukken kunt digitaliseren. Sommige objecten zijn te groot of te kwetsbaar voor deze scanner. In dat geval zal één van onze conservatoren je op afspraak adviseren en helpen bij het digitaliseren.  

Voor het scannen van overige documenten kun je gebruik maken van de multifunctionals die je overal op campus kunt vinden. 

Heb je vragen of suggesties?

Kom langs bij onze servicebalies of neem contact met ons op!

vraag.ub@vu.nl

+31 6 2569 4822

Universiteitsbibliotheek
VU Hoofdgebouw, 1e verdieping
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam