Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studeren in de UB

Of je nu geconcentreerd wilt blokken voor je tentamen, creatieve ideeën wilt uitwerken of aan de slag moet met SPSS: de UB heeft een passende studieplek voor je.

NB. Een aantal studiezalen in het hoofdgebouw wordt nu grondig gerenoveerd (1e, 7e, 8e, 11e, 12e verdieping). Alternatieve studieplekken vind je onder meer op de 6e verdieping van het W&N-gebouw.

Een real-time overzicht van beschikbare plekken in de UB vind je via de knop op deze pagina. 👉Concentratieplekken
Stilteplekken vind je op de 3e, 5e, 6e, 9e, 10e, 13e en 14e etage.

Inspiratieplekken
Je kunt terecht op de 2e etage als je liever in een wat informelere sfeer wilt studeren. Laat je inspireren door kunst, planten en erfgoed of inspireer een ander door een ruilboek achter te laten. 

Op de 9e en 10e etage vind je de open opgestelde collecties Geesteswetenschappen. Hier kun je in alle stilte tussen de boeken studeren.

Studieplekken elders op de VU
Verspreid over de campus zijn nog veel meer studieplekken te vinden.

Volgen online college
Het kan voorkomen dat je voorafgaand of aansluitend aan een fysiek college een online college hebt. Niet iedere student is - vanwege reistijd - in staat om het online college thuis te volgen. Op de 6e verdieping van het WN-gebouw zijn daarom speciale studieplekken beschikbaar, zowel stilteruimtes als interactieve ruimtes. Deze plekken zijn niet bedoeld voor reguliere studieactiviteiten.

Renovatie studiezalen UB

Renovatie studiezalen UB

Een aantal studiezalen in het hoofdgebouw wordt nu gerenoveerd (1e, 7e, 8e, 11e, 12e verdieping). Alternatieve studieplekken vind je onder meer op de 6e verdieping van het W&N-gebouw.

Overzicht studieplekken VU Campus

Heb je vragen of suggesties?

Neem contact op met de UB

+31 6 2569 4822