Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

HDC stages

Werk je graag met historisch bronmateriaal? Heb je altijd al willen weten hoe een archief werkt? Wil je graag praktische ervaring opdoen tijdens je studie? Kom stage lopen bij de Collectie HDC | Protestants Erfgoed!

Voor wie?
De stageplaatsen bij de collectie HDC | Protestants Erfgoed zijn bedoeld voor WO-studenten in de geesteswetenschappen. HBO-studenten in de richting van geschiedenis of archivistiek zijn ook welkom. 

Hoe lang?
Een stage duurt minimaal drie maanden. Korte onderbrekingen voor bijvoorbeeld tentamens zijn vanzelfsprekend geen probleem. De precieze invulling en duur van je stage wordt samen met jou en je studiebegeleider vastgesteld. 

Wat ga je doen?
Je zal een archief ordenen en beschrijven met als doel een archiefinventaris of plaatsingslijst te maken. Aan de hand van jouw persoonlijke interesses mag je een bepaald archief kiezen.

Bij de inventaris wordt een inleiding geschreven. Hierdoor maak je kennis met de geschiedenis van de archiefvormer en de collectie. Daarnaast leer je dit te ordenen en helder te beschrijven. Ook weet je hierna beter hoe je een inventaris voor eigen onderzoek kan gebruiken.

Deze stage is een waardevolle aanvulling op je studie en je CV. Aangezien je werkt met uniek materiaal, doe je niet alleen inhoudelijke kennis op, maar ook praktische ervaring. Ook kunnen je werkzaamheden een bron van inspiratie te zijn voor verdere studie, een scriptie en zelfs een dissertatie.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Meer weten over de collectie HDC | Protestants Erfgoed?

Neem contact op met Myrthe Bleeker, conservator archieven van de Universiteitsbibliotheek

m.i.bleeker@vu.nl