Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Wil jij zelf een professionele kaart maken? Een interactieve digitale kaart die je data op een aantrekkelijke manier visualiseert? Dat kan behulp van GIS-software. De website Geoplaza is het startpunt op de VU voor alle zaken rond GIS en ruimtelijke data.

GIS staat voor Geographic Information System en is een overkoepelende term voor software waarmee je ruimtelijke data kan bekijken, analyseren en visualiseren. Ruimtelijke data hebben een x- en een y- coördinaat en zijn zo te verbinden aan een specifieke plaats op aarde. Inzicht in ruimtelijke patronen is relevant voor heel veel wetenschappelijke domeinen: denk aan historische ontwikkelingen van landsgrenzen, de spreiding van coronabesmettingen en huisprijzen, om enkele actuele thema’s te noemen.  

Werken met ruimtelijke data en GIS is niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Op de website Geoplaza helpen we je op weg. Je vindt hier informatie over hoe je ruimtelijke data kan vinden of zelf kan verzamelen. Daarnaast vind je informatie over GIS-software die het werken met ruimtelijke data makkelijk maakt. Ook vind je er data en blogs over projecten die op een aantrekkelijke, innovatieve en interactieve manier hun kaarten voor een groot publiek ontsluiten. Voorbeelden zijn de kerken- en de kloosterkaart.  

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Meer weten over de collectie Kaarten & atlassen?

Neem contact op met Michiel Cock, Hoofd Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek.

m.p.cock@vu.nl

Heb je een vraag over Geoplaza?

geoplaza.ub@vu.nl