Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Collectie Geneeskunde

Op deze pagina vind je informatie van de Universiteitsbibliotheek voor onderzoekers, docenten en studenten over het vakgebied en de collectie Geneeskunde. Onderaan staan de contactgegevens van onze informatiespecialisten.

Zoeken en vinden van literatuur

Ben je op zoek naar literatuur voor studie of onderzoek? De vakgebiedsgids Geneeskunde is een goed startpunt voor het vinden van relevante bronnen.

Veel recente boeken zijn digitaal beschikbaar, voor downloaden en printen kunnen beperkingen gelden. Vaak is het aantal gelijktijdige gebruikers beperkt.

(E-)boeken zijn te vinden en toegankelijk via LibSearch. Voor informatie over lenen en reserveren van papieren exemplaren, zie 'Lenen'. Naast het beheren van de collectie verzorgen we rondleidingen en workshops voor studenten.

Ondersteuning Onderwijs & Onderzoek

Naast vragen over toegang tot bronnen bieden wij ondersteuning bij onderwijs en onderzoek.

Onderwijs: wij bieden online cursussen informatievaardigheden via de UB libguides.

Wil je ondersteuning bij het geven van onderwijs informatievaardigheden? Neem dan contact op met onze informatiespecialist. 

Onderzoek: wij bieden hulp bij het zoeken naar literatuur voor een systematic review, artikel of onderzoeksvraag. Zie hiervoor 'Ondersteuning bij literatuuronderzoek' of neem contact op.

Heb je vragen over onderwijs of onderzoek, bv. over open access publiceren, neem dan contact op met het team informatiespecialisten Human Health & Life Sciences.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.

mics.ub@vu.nl

Contactpersoon

Portretfoto van glimlachende vrouw met donkerbruin halflang haar bril en goudkleurige oorring, gekleed in een donkergroene coltrui.
  • Emma Besijn
  • Informatiespecialist Bètawetenschappen / Geneeskunde / Gedrags- en Bewegingswetenschappen
  • e.r.besijn@vu.nl