Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hoe maken we Europese voedselsystemen toekomstbestendig?

Voedselsystemen houden verband met enkele van 's werelds meest urgente uitdagingen, waaronder ondervoeding en obesitas, klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, bodemdegradatie en sociale onrechtvaardigheden.

Om transities naar duurzame en gezonde voedselsystemen te bevorderen, heeft de Europese Commissie in 2015 het FOOD 2030 beleidsprogramma gelanceerd. Wetenschappers aan het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam coördineerden binnen dit programma het FIT4FOOD2030 project. Het belangrijkste doel was om een ​​duurzaam, multistakeholderplatform te creëren, waarmee een ​​grote verscheidenheid aan actoren in het Europese voedselsysteem gemobiliseerd zou worden. Dat is inmiddels gerealiseerd met het FOOD 2030 platform.

Binnen het project werkten 16 organisaties verspreid over heel Europa met elkaar samen, waaronder universiteiten, onderzoeksfinanciers, industrie, innovatieplatforms en instellingen voor wetenschapscommunicatie. Op 25 verschillende locaties (bij nationale overheden en in steden) werden in zogeheten ‘Labs’ lokale stakeholders betrokken bij het creëren van gezamenlijke visies, beleidsinnovaties en onderwijsmodules, bijvoorbeeld over onderwerpen zoals voedselverspilling en duurzame landbouw. Op die manier ontstonden er levendige netwerken die graag verder willen werken aan de transities van voedselsystemen. Daarnaast zijn er vanuit het project beleidsaanbevelingen voor de Europese Commissie uitgewerkt in een reeks beleidsnota's.

Ga voor meer informatie over FIT4FOOD2030 naar de projectpagina van het Athena Instituut.

Meer over FIT4FOOD2030

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam