Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Scholarship of Teaching and Learning (SoTL)

Scholarship of Teaching and Learning (SoTL)

Scholarship of Teaching and Learning (SoTL) is een wetenschappelijke benadering die de nadruk legt op het systematisch bestuderen, reflecteren en delen van onderwijspraktijken. Het is een manier voor docenten om de effectiviteit van hun onderwijsmethoden te onderzoeken, bewijs te verzamelen en bij te dragen aan de bredere kennisbasis van lesgeven en leren. Het kan leiden tot een beter begrip van hoe lesgeven en leren werkt in een specifieke context en kan helpen om innovaties te verspreiden waarvan bewezen is dat ze werken.

SoTL aan de VU
Aan de Vrije Universiteit loopt het Centre for Teaching & Learning (CTL) voorop op het gebied van SoTL. Het ondersteunt faculteitsleden in hun onderzoek naar innovatieve onderwijsstrategieƫn, moedigt hen aan om bewijs te verzamelen over hun onderwijspraktijk en biedt middelen om hen te helpen hun bevindingen te verspreiden.

Word lid van de VU SoTL gemeenschap
Bij CTL zijn we ervan overtuigd dat docenten zoals jij, door betrokken te zijn bij SoTL, hun onderwijs voortdurend kunnen verbeteren en de leerresultaten van studenten positief kunnen beĆÆnvloeden. In het proces krijg je erkenning voor je initiatief en leiderschap in onderwijsvernieuwing. Word lid van onze gemeenschap van SoTL professionals!

Meer informatie over SoTL

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heb je vragen over praktische informatie? Neem dan contact op met Maiza Campos Ponce via e-mail: m.camposponce@vu.nl.

Contactpersoon