Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Geestelijk leiding geven aan de Nederlandse moslim gemeenschap

Postacademische Islamitische Ambtsopleiding

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de ambtsopleiding ben je in het bezit van een universitair (aanpalend) masterdiploma (bijv. Islamitische Theologie/Geestelijke Verzorging/Religiewetenschappen-Islam), behaald aan een Nederlandse of een erkende buitenlandse instelling of een gelijkwaardig diploma.

Voor toelating met andere universitaire masterdiploma’s kunnen aanvullende toelatingseisen gevraagd worden. Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator van de opleiding.

Het niveau van eventuele buitenlandse vooropleidingen moet beoordeeld worden. Dit onderzoek kost enige tijd, daarom adviseren wij een verzoek tot toelating tijdig in te dienen (bij voorkeur vóór 15 mei).

Zittende imams en bestuurders worden afzonderlijk toegelaten o.b.v. een intakegesprek en krijgen advies over een passend vakkenpakket, afhankelijk van hun vooropleiding.

Aanmelden en intakegesprek
Je wordt pas toegelaten tot de opleiding na een intakegesprek. Plan je gesprek ruim van te voren (bij voorkeur in de periode maart-mei). Voor een afspraak kan je je aanmelden bij dr. Yaser Ellethy, coördinator van de Ambtsopleiding y.ellethy@vu.nl.

Definitieve inschrijving
Na een fiat van de toelatingscommissie/coördinator kan je je definitief inschrijven. Daarvoor ontvang je van het secretariaat van de ambtsopleiding een inschrijfformulier. Dit formulier en de gevraagde bijlagen moeten vóór 1 juli in bezit zijn van het secretariaat.

Kosten
Voor de postacademische Ambtsopleiding betaal je een éénmalige bijdrage aan de Faculteit Religie en Theologie, van € 2.530 (2024-2025). Op basis van je aanmelding ontvang je een factuur waarmee je het inschrijvingsgeld kunt betalen. Het bedrag dient in één keer overgemaakt te worden. Je inschrijving is pas definitief wanneer je ook het inschrijvingsgeld hebt overgemaakt.

Heb je vragen?

Voor algemene informatie en inschrijving kan je contact opnemen met het secretariaat

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met dr. Yaser Ellethy