De leergang in het kort
Het zal je vast zijn opgevallen dat het woord ‘regisseren’ steeds vaker wordt gebruikt voor de sturende rol van overheden. Die willen problemen in de samenleving meer-en-meer samen met andere organisaties en burgers oplossen. Dit geldt zeker binnen het sociaal domein. Hoe kan je nu zo’n samenwerkingsverband effectief aansturen zonder zelf de baas te zijn? Dat vereist denken en doen vanuit gelijkwaardigheid. In deze opleiding zijn wetenschap en praktijk op een verrassende manier met elkaar verbonden. Met als gevolg dat je direct je maatschappelijke impact kunt vergroten.
Let op: dit is een bestuurskundige (en daarmee geen juridische) leergang.
Domein
De focus ligt thematisch op het sociaal domein in brede zin van het woord, het gaat zowel over beleidsvelden als zorg, welzijn, en participatie, als over veiligheid en huisvesting. Vooral geschikt wanneer je hierbinnen brede samenwerkingsverbanden effectief wilt leren aansturen.
Voor wie?
De leergang is ontwikkeld voor teamleiders, middenmanagers, leidinggevenden en beleidsmakers met een focus op het sociaal domein. De leergang richt zich op professionals met werkervaring op hbo of academisch denkniveau.
Video: de leergang een notendop
Benieuwd naar de inhoud van de leergang? Bekijk hier de video van hoofddocenten Duco Bannink en Hans Bosselaar.
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data & kosten
Sturen zonder de baas te zijn
Ben jij een professional uit de publieke of non-profit sector en wil je leren hoe je optimaal kan regisseren zonder macht?
Contact en meer informatie
Inhoudelijke vragen
Praktische vragen
Contactpersoon