Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Verbeter de kwaliteit van leraren en het onderwijs!

Lerarenopleiders bepalen in hoge mate de kwaliteit van leraren. Deze leraren zijn op hun beurt een cruciale factor in de kwaliteit van het basis- en voortgezet onderwijs.

Van lerarenopleiders, zowel instituutsopleiders als schoolopleiders, wordt veel verwacht. De kennis over de functie van lerarenopleider en wat zij moeten kennen en kunnen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat brengt vragen met zich mee als:  

  • Hoe kan ik mijn kwaliteiten als lerarenopleider bewuster inzetten en verder ontwikkelen?
  • Hoe blijf ik op de hoogte van recente inzichten en kan ik mijn werk beter theoretisch onderbouwen?
  • Hoe maak ik een inspirerende verbinding tussen theorie en praktijk?
  • Hoe doe en begeleid ik praktijkgericht onderzoek?


Herken je dit? Dan is de Opleiding Lerarenopleider hét traject voor jou. 

De Opleiding Lerarenopleider is een initiatief van de Vrije Universiteit, in samenwerking met de Hogeschool Windesheim en lectoren van Fontys Hogeschool Tilburg. De docenten hebben hun sporen verdiend in de ondersteuning van de professionele ontwikkeling van lerarenopleiders en het onderzoek daarnaar. Zij publiceren regelmatig in (internationale) peer-reviewed tijdschriften. Ze hebben een hart voor onderwijs en leren, en verbinden hun internationale expertise met de dagelijkse praktijk van het opleiden.
Voor wie?
De opleiding is voor lerarenopleiders (zowel schoolopleiders als instituutsopleiders) met minimaal één jaar ervaring als opleider of begeleider van studenten en/of collega's. Dat kan zijn in de context van een opleidingsinstituut voor eerste- of tweedegraads leraar of in de context van een school. Onze deelnemers vertegenwoordigen samen alle sectoren van het onderwijs van primair en voortgezet onderwijs tot middelbaar en hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Wij verwelkomen deze verschillende contexten en opleidingspraktijken die het leren van en met elkaar en de dialoog stimuleren!

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Neem voor vragen over de inhoud van deze cursus contact op met de coördinator ad-interim Jurriën Dengerink, dengerink@planet.nl

Praktische vragen

Heeft u praktische vragen neem dan contact op met lerarenacademie@vu.nl

Of bel 020- 598 9279 op ma en wo tussen 9.00-16.00 uur.