Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Een integrale juridische benadering van Sport en recht

Bent u als advocaat of jurist werkzaam in de sportsector en heeft u behoefte aan meer overzicht van alle voor u relevante juridische regels? Wilt u meer inzicht in zowel de fundering alsook de praktische toepassing van wetgeving en jurisprudentie binnen de context van sportorganisaties? In de leergang Sport en recht aan de VU in Amsterdam worden alle juridische vakgebieden behandeld waarmee u in de sportsector te maken kunt krijgen.

Meer dan tien verschillende experts maken u wegwijs in thema's zoals het verenigingsrecht, schadeaansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht en cao, Europees recht en de sport, matchfixing, seksuele intimidatie en nog veel meer. Vanuit ieder vakgebied gaat u aan de slag met zowel de achterliggende theorie alsook de toepassing in de praktijk, zodat u na afloop zelfstandig: 

  • vraagstukken van sport en recht kunt analyseren;
  • effectief kunt schakelen tussen de verschillende juridische disciplines;
  • weet welke juridische regels uit de wet voor u relevant zijn;
  • deze regels en de bijbehorende jurisprudentie kunt toepassen.

Uniek aan deze leergang is de focus op samenhang tussen de verschillende juridische vakgebieden, zodat u een (nog beter) overzicht krijgt om de sportsector optimaal te bedienen.

Aanbevolen door de Vereniging voor Sport en Recht
De leergang Sport en recht van de VU wordt aanbevolen door het bestuur van de Vereniging voor Sport en Recht aan haar leden: 

"Het is een waardevolle postacademische opleiding op het gebied van sport en recht die wordt aanbevolen aan juristen die zich verder willen specialiseren op dit actuele, interessante en belangrijke terrein."

Doelgroepen
De leergang richt zich op advocaten, juristen bij lokale, regionale of centrale overheid en op juristen bij een sportbond (bijvoorbeeld bestuursleden van een sportvereniging) of juristen die werkzaam zijn voor een koepel of belangenbehartigingsorganisatie.

Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. Uw cv kunt u mailen naar vulaw@vu.nl.

Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of (020) 598 3694/(020-598 6255).

Podcast 'Op weg naar een eerlijke topsport’
In deze podcast bespreken VU alumna Nicole Terborg (journalist/presentator/programmamaker), prof. mr. Marjan Olfers (hoogleraar Sport en Recht) en Jill Holterman (Olympisch langeafstandsloopster, tevens alumna van de leergang Sport & Recht van de VU Law Academy) het onderzoek naar de Nederlandse topsportcultuur. ‘’Wat is grensoverschrijdend gedrag in de topsport? Wat de een nog in orde vindt kan voor de ander al heel vervelend zijn. Met name op het moment dat je je als sporter ergens niet okay bij voelt moet dit bespreekbaar zijn, zodat er wat mee kan worden gedaan. Die ruimte is er op dit moment nog vaak niet", aldus Holterman. Bent u benieuwd naar deze podcast? Beluister de podcast hier.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

Infoclip leergang Sport en Recht

Wat leer je tijdens deze leergang en voor wie is deze leergang in het bijzonder geschikt? Prof. mr. Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport & Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam vertelt hierover in deze korte infoclip.

Deelnemers over deze leergang:

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto