Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Teamcoaching in de dynamische boardroom

Ben jij een ervaren teamcoach en besteed jij een substantieel deel van je tijd aan teambegeleiding? Heb jij de ambitie om je vaardigheden op executive niveau in te zetten?

Dan is deze deeltijd postgraduate opleiding in Executive Teamcoaching voor jou.  

Toelatingseisen

Van deelnemers verwachten wij dat ze tijdens het programma 1 tot 2 lopende opdrachten hebben op dit gebied. 

Je hebt ervaring met leidinggeven, adviseren en/of het trainen van teams en voldoende senioriteit om andere deelnemers effectief feedback te geven. Je bent in staat en bereid tot zelfreflectie. 

We werken met minimaal 12 en maximaal 21 deelnemers. 

Het startniveau van deelnemers is academisch of equivalent aan academisch, waarbij je minimaal in het bezit bent van een hbo-diploma.

Praktische Informatie, Curatorium, Onderzoek en Publicaties

 • Aanmelden

  Om je in te schrijven voor de opleiding stuur je het inschrijfformulier op samen met: 

  • 1 pasfoto (digitaal)
  • kopie paspoort of ID (geen rijbewijs)
  • kopie diploma, WO of minimaal HBO
  • curriculum vitae

  Het formulier graag samen met de bijlagen sturen naar cec.sbe@vu.nl, of eventueel per post naar
   Vrije Universiteit, SBE
   Postgraduate opleiding Executive Coaching
   De Boelelaan 1105, kamer 6A-88
   1081 HV Amsterdam

 • Wat kost deze opleiding?

  De kosten voor de opleiding bedragen € 10.500. 

  Inbegrepen zijn de kernliteratuur en de dagverzorging tijdens de opleidingsdagen. Eventuele overnachtingen en diner zijn voor eigen rekening. 

  Als je het hele driejarig executive coaching programma aan de VU kiest, dan zijn de kosten:
  De kosten van begeleiding door het programmateam voor de route van het Center for Executive Coaching zijn in het studiejaar 2023/2024 in totaal € 27.100. Bekijk hier de leerroutes & kosten. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

  • Kosten postgraduate opleiding Executive Coaching € 10.500
  • Kosten begeleiden reflectieopdrachten Executive Coaching € 850  (R1)
  • Kosten postgraduate opleiding Executive Teamcoaching € 10.500
  • Kosten begeleiden reflectieopdrachten Executive Teamcoaching  € 850 (R2)
  • Kosten begeleiding schrijven van publicabel artikel € 4.400

  We brengen € 850 in rekening voor het begeleiden en nakijken van de opdrachten behorend bij het programma. Indien men de driejarige opleiding volgt zijn de opdrachten verplicht.

  Als je slechts een module volgt, maar wel de wens hebt om reflectieverslagen in te leveren, dan is dit mogelijk. Hiervoor worden echter wel de € 850 voor begeleiding en beoordeling in rekening gebracht.
  Bij inschrijving voor het postgraduate onderwijs van de School of Business and Economics zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing.

  Algemene betalingsvoorwaarden
  Het cursusjaar loopt van oktober tot juli. De inschrijving voor de opleiding Executive Coaching is voor de duur van een jaar. De hoogte van collegegelden, e.d. wordt jaarlijks vastgesteld. Door inschrijving verplicht je je zich tot het betalen van cursusgeld.

  Annulering
  Eventuele afmelding dient altijd schriftelijk te geschieden. Annuleringen die 3 maanden voor aanvang van het programma of eerder worden gedaan, zijn kostenvrij (met uitzondering van de kosten van literatuur als deze al eerder is verstrekt). Als een annulering later dan 3 maanden maar eerder dan 6 weken voor de aanvang van het programma wordt gedaan, wordt 50% van de programmakosten in rekening gebracht. Als er 6 weken voor de aanvang van het programma of later wordt geannuleerd, wordt 100% van de programmakosten in rekening gebracht. Certificaten en diploma’s worden alleen verstrekt als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan.

 • Startmoment en data

  Het programma voor het studiejaar 2023-24 start in november. 

  Er wordt in tweedaagse workshops gewerkt met een tussenliggend avondprogramma. 

  De data van de workshops zijn in het volgende academisch jaar:

  WS 1: 13 en 14 november 2023 

  WS 2: 15 en 16 januari 2024       

  WS 3: 11 en 12 maart 2024         

  WS 4: 13 en 14 mei 2024             

  WS 5: 1 en 2 juli 2024

 • Locatie

  De postgraduate opleiding Executive Teamcoaching zal worden verzorgd in ‘The Waverly House’ in Ouderkerk a/d Amstel, of een andere locatie centraal in Nederland.

 • Curatorium

  De eindverantwoordelijkheid van de opleiding berust bij de faculteit, het toezicht op de kwaliteit en de ontwikkeling van de opleiding ligt in handen van het curatorium. Het curatorium is samengesteld uit toonaangevende vertegenwoordigers uit de beroepspraktijk en de universitaire wereld. 

  Erna Baars studeerde geneeskunde in Rotterdam, specialiseerde zich in arbeids- en bedrijfsgeneeskunde en haalde enkele jaren daarna haar Masters in Management en Organisatie. Gedurende meer dan 20 jaar bekleedde zij verschillende posities binnen de financiële sector. Als laatste de rol van directeur Human Resources Nederland bij een grote Nederlandse financiële organisatie. Eerder was zij als medicus werkzaam in zowel de gezondheidszorg, de universitaire omgeving als in de verzekeringswereld.  Zij heeft eveneens veel ervaring in diverse toezichthoudende rollen. Sinds vijftien jaar heeft zij een praktijk als coach/consultant. Erna volgde als deelnemer van het eerste uur het programma Executive Coaching.

  Paul Jansen is hoogleraar Industrial Psychology binnen de HRM-groep van de afdeling Management en Organisatiekunde, onderdeel van de School of Business and Economics  van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. Jansen was voorzitter van  het bestuur van de Netherlands Foundation for Manage­ment Develop­ment (NFMD), een organisatie waarin profit en non profit organisaties bijeenkomen om wetenschappelijk onderzoek met de praktijk van management en loopbaanontwikkeling te verbinden. Paul is ook een van de oprichters en bestuurslid van het platform 'HRM Network NL’. Voor meer informatie zie ook: Research Portal Prof. Jansen.

  Maaike Poulussen studeerde Franse Taal- en Letterkunde en startte haar loopbaan als docente. Zij maakte de overstap naar het bedrijfsleven, in eerste instantie als professionele trainer en facilitator, later naar het domein van Human Resources en voltooide zij een MA in Strategic HR Management. Na een carrière van meer dan 15 jaar als CHRO in verschillende (internationale) bedrijven, keerde zij terug naar het domein van groepsdynamiek, executive coaching en organisatieontwikkeling. Maaike heeft haar eigen Coaching & Consultancy praktijk voor individuele en team coaching. Tevens is zij aangesloten als associate bij Aberkyn (a McKinsey Company). Deze werkzaamheden combineert zij met verschillende toezichthoudende posities. Maaike is de oprichter van MasterYRLife Foundation, een giving back initiatief waarbij ervaren coaches jongeren helpen hun volledig potentieel te ontwikkelen. Maaike is alumna van Ashridge Business School Hult waar zij het programma Executive Coaching in 2015 voltooide.

  Hans van Vliet is getrouwd met Liane en zij hebben twee volwassen dochters. Hans is sinds 2001 Partner bij Deloitte Consulting. In zijn periode als partner van Deloitte is hij respectievelijk vijf jaar eind verantwoordelijk geweest voor de Transport en Logistiek markt en daarna acht jaar voor de Publieke Sector markt. Hans heeft veel ervaring opgebouwd met grote organisatorische en financiële implementaties. Deze klantopdrachten speelden zich altijd af in een bestuurlijk sensitieve omgeving. Voor zijn Partner rol bij Deloitte is Hans vijf jaar Financieel- en plaatsvervangend Algemeen Directeur van het GVB Amsterdam geweest en voor zijn GVB periode was hij Regio directeur bij Connexxion. Hans heeft de volgende opleidingen afgerond; Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde (organisatieleer), Controllersopleiding en VU executive coaching (2014). In zijn vrije tijd sport Hans graag en rijdt hij hobbymatig op zijn motor.   

 • Onderzoek

  Bij het Center zijn diverse wetenschappers aangesloten die zich met onderzoek op het gebied van executive (team) coaching bezighouden. Bekijk hun recente onderzoeken op de research portal: 

  Daarnaast wordt vanuit het Center for Executive Coaching promotieonderzoek begeleid, o.a. naar vitaliteit in organisaties, patronen in organisaties en teamenergie.

 • Artikelen

  Onze docenten publiceren regelmatig artikelen in tijdschriften. Bekijk ze in de VU Research Portal:

  Voor meer informatie en publicaties verwijzen we ook naar: www.yvonneburger.nl of www.erikdehaan.com 

 • Boeken

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe