Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Next Generation CFO: Chief Value Officer

Ben je een senior financial professional en wil je goed voorbereid zijn op de uitdagingen van een aankomende of net gestarte CFO-positie? Volg dan het CFO-programma van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De functie van CFO ontwikkelt zich in snel tempo en vraagt steeds meer om zowel brede als specialistische kennis van zaken. Het CFO-programma is een uitdagende executive opleiding die je de praktische tools geeft om je voor te bereiden op deze ontwikkelingen en daarmee de juiste bagage om in een mogelijke toekomstige CFO-functie te stappen. Je maakt kennis met de laatste ontwikkelingen, zowel in de theorie als de praktijk, die relevant zijn om een succesvol CFO te worden. Het gehele programma duurt twee jaar, maar is opgebouwd in modules. Je kunt daardoor zelf het tempo bepalen waarin je de modules doorloopt. Het maximaal aantal deelnemers is 25. 

De vier modules van het opleidingsprogramma helpen je te ontwikkelen tot een essentiële financial executive in de bestuurskamer met oog voor alle stakeholders, vernieuwer op eigen domeinen en de organisatie fit te houden voor de toekomst en wendbaar te zijn voor disrupties. In het programma staat langetermijn waardecreatie voor de organisatie centraal. 

Voor wie?

Het CFO-programma is bedoeld voor senior professionals met ruime werkervaring in financiële domein die financieel directeur of (aankomend) CFO zijn en in de bestuurskamer van een (middel)grote onderneming de brede financial executive willen zijn om aan de hand van de strategie richting te geven aan duurzame waardecreatie!

Het programma is bij uitstek geschikt voor RA's, RC's, RE's en RT's die nu of binnen afzienbare tijd een CFO-functie (gaan) bekleden en zich optimaal willen voorbereiden op de uitdagingen van zo'n functie. Als het jouw stap of ambitie is om op bestuurlijk niveau de rol van Chief Value Officer te vervullen, volg dan het nieuw ontwikkelde executive-programma aan de Vrije Universiteit Amsterdam!

Door wie?

Het programma is ontwikkeld door ervaren CFO's in nauwe samenwerking met docenten van de RC-opleiding en de RA-opleiding van de VU. Een aantal van hen verzorgt ook onderdelen in het CFO-programma. Ook ervaren professionals van adviesbureaus verzorgen onderdelen van dit programma.

Na het volgen van een module ontvang je een certificaat en maximaal 30 PE-punten. Het behalen van alle vier de certificaten binnen een periode van 3 jaar geeft recht op het diploma CFO. Dit geeft de mogelijkheid tot inschrijving in het CFO-register. Opname in het register geschiedt na toestemming van de afgestudeerde.

Wat levert de studie je op?

 • Je leert waarde creëren voor de onderneming, als een CFO die zich heeft ontwikkeld tot Chief Value Officer.  
 • Je ontwikkelt een gevoel voor de juiste verhouding tussen ondernemerschap en risicomanagement, passend bij de fase van de organisatie.
 • Je verkrijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT, integrated reporting en treasury. 
 • Je wordt onderdeel van de VU CFO community, waar je je medestudenten en de docenten kunt blijven ontmoeten en input kunt uitwisselen voor het oplossen van day to day uitdagingen.
 • Na elke sessie ontvang je handige do's en dont’s over de besproken thema's.

CFO-Programma in het kort: 

 • Duur: 2 jaar (4 modules).
 • Startdatum: september 2024
 • Tijdsinvestering: 4 sessies per module (24 uur); per collegedag 2-3 uur voorbereiding.
 • Colleges: donderdag van 14.00 tot 21.00 uur.
 • Het cursusgeld voor de CFO opleiding wordt per module in rekening gebracht: module 1 (€4.500), module 2 (€4.500), module 3 (€3.450), module 4 (€3.450). Het is mogelijk om zonder financiële consequenties uit te stappen na het volgen van module 1, 2 of 3. Het volgen van 1 of meer afzonderlijke modules is ook mogelijk; de prijs is dan €4.500 per losse module. Voor VU-alumni RA, RC, RE, RT, Etc. geldt een korting van 10%. 
 • Korting van 10% op module 1 bij inschrijving vóór 1 juli 2024 (niet VU-alumni).
 • PE-punten: 120 PE-punten; 30 PE-punten per module.
 • Vorm: in kleine groepen van maximaal 25 deelnemers.
 • LinkedIn-pagina per module waarin discussie mogelijk is met medecursisten en de programmaleider.
 • Ook is er een mogelijkheid tot een-op-een consultatie met docenten.
 • Persoonlijk logboek om de opgedane kennis direct na elke sessie te vertalen naar je eigen werkomgeving.
 • Deadline aanmelding: 31 augustus 2024. Een intakegesprek met de programmaleiding is onderdeel van de toelatingsprocedure. 
 • Diner om kennis te maken met andere cursisten en de programmaleiders.

Bekijk alle toelatingseisen, kosten & praktische informatie

Accreditaties

Maak kennis met de programmaleiding

Vraag een intakegesprek aan

Ontdek de studie-inhoud

Het CFO-programma helpt je de driver van vernieuwing te zijn om de organisatie fit te houden voor de toekomst en wendbaar te zijn bij disrupties.
De volgende vier thema’s staan hierin centraal:

 1. Fungeren in het bestuursteam en sturing geven aan de business.
 2. De strategie om waarde te creëren voor de organisatie om deze tot een succes maken. 
 3. Governance rondom waardecreatie en waardebescherming en (integrated) reporting om waardecreatie te meten.
 4. Waardecreatie door fusies en overnames. 
Bekijk hier

Bekijk wat deelnemers zeggen over het CFO-programma

Ontdek het CFO-programma van de Vrije Universiteit

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met Coen Arnold via het onderstaande e-mailadres.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

 • Drs. Coen Arnold RA
 • Programme Manager