Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Strategisch partnerschap als uitgangspunt

Professionalisering voor bestuurders en intern toezichthouders van zorginstellingen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en andere organisaties in het (semi)publieke domein.

Prof. dr. ir. Rienk Goodijk, hoogleraar Public Governance: “Toezichthouden is een vak en vereist een steeds verdergaande professionalisering, ook in de wijze waarop bestuur en intern toezicht zich tot elkaar verhouden en met elkaar omgaan. Toezichthouden is méér dan ‘op afstand’ controleren of de bestuurder het wel goed doet. Bestuurders hebben toezichthouders nodig die met hen sparren, die hen scherp houden.”

Tijdens de leergang Bestuur & Toezicht komen de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van public governance en de relatie, het strategisch partnerschap, tussen bestuur en toezicht aan bod, gebaseerd op onderzoek en best practices. Met topdocenten van de VU en gastsprekers uit de sector maakt u aan de hand van praktijkcases en governance-dilemma’s een vertaling naar uw eigen praktijk. Iedere bijeenkomst is zo ingericht dat er veel ruimte is voor discussie en het uitwisselen van ervaring.

Bestuur & Toezicht in de semipublieke sector in het kort

  • Duur: 6 Masterclasses (op dinsdag, van 13.00 - 20.00u) 
  • Startmoment: 23 mei 2023 direct naar het programma
  • Kosten: € 4.230
  • Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam

De leergang staat onder leiding van prof. dr. ir. Rienk Goodijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het secretariaat van het Zijlstra Center:

T +31 (0)20 - 598 9865
hetzijlstracenter@vu.nl

Accreditaties

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon