Met jouw inzicht in de complexe relatie tussen taal en gehoor en wat slechthorendheid betekent voor jonge kinderen, kun je een belangrijke bijdrage leveren in het optimaliseren van de omgeving en de begeleiding van kinderen met een gehoorbeperking. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan in een audiologisch centrum, of in het speciaal onderwijs ter ondersteuning van de leerkracht of een behandelaar.
Deze minor biedt jou ook de mogelijkheid om je kennis en ervaring in te zetten bij het uitvoeren van onderzoek bij een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met taal en gehoor.
Je kan je kennis verder uitbreiden door de masteropleiding Toegepaste Taalwetenschap met de specialisatie Taalstoornissen te volgen. Na deze opleiding heb je nog meer mogelijkheden om te werken met kinderen die slechthorend zijn of te kampen hebben met een taalontwikkelingsstoornis.
Bachelorstudenten CIW kunnen in plaats van de twee modules Psycholinguïstiek en Applied Phonetics een Stage (vakcode L_NCBACIWSTA) volgen. Studenten van andere universiteiten die in hun eigen curriculum al kennis hebben van Psycholinguïstiek en Applied Phonetics, kunnen ook een stage via hun eigen instelling volgen.