Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek moderne beeldvormingstechnieken voor biomedisch onderzoek

Wil je moderne technieken kunnen toepassen voor fundamenteel en toegepast biomedisch onderzoek? En leren hoe je beelden kunt bewerken en analyseren om er bepaalde informatie uit te halen?

Met de minor Biomedische Beeldvorming verdiep je niet alleen je kennis op het gebied van biomedische beeldvorming, maar pas je jouw opgedane kennis ook gelijk toe in de praktijk. Je ontwikkelt praktische vaardigheden op het gebied van programmeren, literatuuronderzoek, samenwerken, oordeelvorming, verslaglegging en presenteren in het Engels en Nederlands. Daarnaast pas je je kennis toe in het laserlab of in de kliniek. 

Met deze minor leg je een goede basis voor een vervolgstudie in bijvoorbeeld biomedische wetenschappen of natuurkunde. 

Gerelateerde masteropleidingen bij VU Amsterdam:

Biomedical Technology and Physics
Biomedical Sciences
Bioinformatics and Systems Biology

De minoronderdelen zijn verplicht voor het behalen van het NVKF certificaat Klinisch Fysicus.

Vakoverzicht

 • Microscopie en spectroscopie voor MNW

  Tijdens de cursus zullen diverse fysische en fysisch-chemische technieken worden behandeld waarop beeldvorming kan zijn gebaseerd: AFM, fluorescentie, vibratiespectroscopie, alsmede de koppeling met microscopie.

 • Medische beeldvorming

  Tijdens deze cursus leer je over de fysische, technische en signaalanalytische principes van de moderne medische beeldvormende technieken, alsmede het gebruik van deze technieken in de geneeskunde. Hierbij krijg je demonstraties bij het Amsterdam UMC.

 • Mechanics and thermodynamics in the cell

  Dit college gaat dieper in op de fysische en fysisch-chemische methoden (i.h.b. statistische mechanica, thermodynamica) die gebruikt kunnen worden om biologische processen op cellulair en moleculair niveau beter te begrijpen.

 • Introductie medische beeldbewerking

  Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren hoe beeldverwerkingsmethoden toegepast kunnen worden in de klinische praktijk. Je gaat onder andere leren hoe je efficiënte MATLAB® applicaties kunt schrijven voor verschillende medische vraagstellingen.

 • Project biomedische beeldvorming

  Met een klein groepje verdiep je je in een van de beeldvormende technieken, zoek je uit wat op dit moment de ‘state-of-the-art’ is en bedenk je samen met je groepsgenoten een manier om de wetenschap verder te helpen in de vorm van een vernieuwend onderzoeksvoorstel.