Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Incompany cursussen privaatrecht VU Law Academy

Op zoek naar een incompany cursus of opleiding op het gebied van privaatrecht?

De docenten van de VU Law Academy zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van privaatrecht en kunnen u en uw medewerkers inzicht bieden in wetgeving, rechtspraak en literatuur. Of u nu uw basiskennis wilt opfrissen, of juist behoefte heeft aan verdiepende inzichten binnen een bepaald onderwerp.

Samen bekijken we uw wensen en formuleren we een programma dat aansluit bij uw opleidingsbehoefte. Hierbij kunnen we ons baseren op een bestaande cursus, of geheel op maat een traject samenstellen.

Welke incompany cursus past bij u?
Bekijk hieronder het overzicht met expertisegebieden en enkele mogelijke voorbeeldcursussen die toegespitst kunnen worden op uw wensen. Weet u nog niet welke cursus het beste bij uw organisatie past, zoekt u een cursus op een ander onderwerp, of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Docenten: Lodewijk Smeehuijzen en Arno Akkermans

Docenten: Lodewijk Smeehuijzen en Arno Akkermans

Prof. mr. Lodewijk Smeehuijzen is hoogleraar Privaatrecht bij de Vrije Universiteit. Zijn rechtsgebieden zijn contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en rechtsvinding.

Prof. mr. Arno Akkermans is hoogleraar Privaatrecht bij de Vrije Universiteit. Zijn rechtsgebieden zijn aansprakelijkheidsrecht, schadevergoeding, letselschade en gezondheidsrecht.

Lodewijk Smeehuijzen en Arno Akkermans

Bekijk de mogelijkheden

 • Expertisegebieden

  • Conflictoplossing, mediation en Harvard onderhandelen
  • Functies van redelijkheid en billijkheid
  • Governance, Risk and Compliance 
  • Hoofdlijnen en actualiteiten onrechtmatige daad
  • Invulling van de maatschappelijke zorgvuldigheidsnorm 
  • Medische aansprakelijkheid
  • Ondernemingsrecht voor paralegals
  • Overheid en Privaatrecht: algemeen
  • Productaansprakelijkheid
  • Proportionele aansprakelijkheid en het verlies van een kans
  • Samenloop
  • Verjaring en de klachtplicht
 • Voorbeeldcursussen

  • Actualiteiten aansprakelijkheidsrecht
   Tijdens deze bijeenkomst worden de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht besproken. Aan de hand van de meest in het oog springende jurisprudentie van (vooral) de Hoge Raad zullen de recente ontwikkelingen in dit rechtsgebied worden behandeld. Aandacht zal daarbij zowel worden gegeven aan schuldaansprakelijkheden als aan kwalitatieve aansprakelijkheden. Ook leerstukken als beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, bancaire aansprakelijkheid en zorgplichten komen aan de orde.
  • Actualiteiten vermogensrecht
   Tijdens deze bijeenkomst worden de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het vermogensrecht besproken. Aan de hand van de meest in het oog springende jurisprudentie van (vooral) de Hoge Raad zal onder meer aandacht worden besteed aan het contractenrecht (zoals de totstandkoming van overeenkomsten (precontractuele fase), volmacht en vertegenwoordiging, algemene voorwaarden en contractsuitleg. Ook zal aandacht worden besteed aan de klachtplicht en aan de verjaringsproblematiek. 
  • Capita Selecta Consumentenrecht
   Het Burgerlijk Wetboek bevat op verschillende plaatsen bijzondere regelgeving voor consumenten, waaronder de dwingendrechtelijke regels voor consumentenkoop in Boek 7 BW en de in 2014 ingevoerde afdeling 6.5.2B BW, met onder meer bepalingen voor overeenkomsten met consumenten in het algemeen en bepalingen voor overeenkomsten op afstand.
   Deze cursus belicht verschillende van deze consumentenrechtelijke thema’s en de bijzonderheden van deze regels ten opzichte van algemene bepalingen van het privaatrecht. Met name komen aan de orde: de Wet oneerlijke handelspraktijken, de remedies bij de consumentenkoop (vervanging, herstel en ontbinding), de bijzonderheden bij overeenkomsten op afstand en e-commerce.

Een incompany cursus aanvragen

Wilt u weten wat de VU Law Academy voor uw organisatie kan betekenen, of heeft u al een specifieke opleidingsvraag? Neem dan contact met ons op, we maken graag een afspraak.

Ireen Schouten

Opleidingsmanager incompany cursussen
T 020 598 6255.

E  i.schouten@vu.nl

Wij bellen u terug!

Nu geen tijd om te bellen of uw vraag in een bericht te verwoorden?

Stuur ons een e-mail met de dag en het tijdstip waarop we contact met u kunnen opnemen, dan bellen wij u terug op een moment dat het u schikt.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Contactpersoon

Portretfoto Ireen Schouten