Bij de VU Law Academy heeft u toegang tot de kennis en inzichten van een groot aantal universitaire topdocenten. Velen van hen zijn naast hun functie als docent ook werkzaam als jurist, rechter, juridisch adviseur of advocaat, waardoor u een professionaliseringsslag maakt op academisch en praktisch niveau.
Waarom de VU Law Academy?
• kwaliteit en expertise op vele verschillende rechtsgebieden
• topdocenten die uw kennis op academisch én praktisch niveau versterken
• inspiratie voor uw professionele ontwikkeling
• uw specifieke opleidingswens staat altijd centraal
Didactische aanpak
De incompany cursussen kunnen in verschillende werkvormen in overleg worden vastgelegd:
a. Lezing (hoorcollege), met een inventariserende bespreking van actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie, met discussies op basis van voorbeelden uit de praktijk.
b. Interactief werkcollege op basis van enige voorbereiding door deelnemers, met behandelingen van casussen
c. Interactieve discussiebijeenkomst op basis van voorbereiding door de deelnemers, mede op basis van vooraf door de deelnemers ingebrachte vraagstukken en casussen.
Tarieven
Een incompany cursus of lezing is al bij acht of meer deelnemers voordeliger dan de deelnemers te laten deelnemen aan cursussen in open inschrijving. VU Law Academy hanteert twee uurtarieven:
• Tarief A voor het docentschap van hoogleraren, universitair hoofddocenten, universitair docenten en senior onderzoekers. Zij zijn in beginsel allemaal gepromoveerd en al lange tijd specialist op hun vakgebieden;
• Tarief B is een lager tarief en wordt gehanteerd voor het optreden van docenten en onderzoekers. Zij zijn nog niet gepromoveerd en verzorgen onder meer basiscursussen op hun specialisatiegebieden.
Door deze verschillende tarieven stellen we u in staat om op het niveau dat u wilt de expertise van onze docenten in te roepen en daarmee kostenbewust om te gaan. De inkomsten uit incompany cursussen worden toegevoegd aan de personele exploitatie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.
Als een incompany cursus bijzondere voorbereidingen door de docent nodig heeft (bijvoorbeeld het uitzoeken van specifieke vragen, het geven van individuele feedback buiten de cursus of het beoordelen van bedrijfsdocumenten) dan worden daar extra kosten voor in rekening gebracht. Dit wordt vooraf met de afnemer besproken.
Indien bij een incompany cursus opleidingspunten verstrekt moeten worden, worden extra kosten doorberekend voor het aanvragen en registreren van de opleidingspunten.
Het is niet toegestaan incompany cursussen digitaal op te nemen voor privé gebruik of andere doeleinden. Indien een incompany cursus online wordt verzorgd is het eveneens niet toegestaan deze op te nemen voor privé gebruik of andere doeleinden. Opname en verdere verspreiding is in strijd met de Auteurswet en de Wet op de naburige rechten. Daarnaast is opname in strijd met het portretrecht van de docent alsook met de Wet bescherming persoonsgegevens, indien de docent geen uitdrukkelijke toestemming geeft.