Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Incompany cursussen IT en recht VU Law Academy

Op zoek naar een incompany cursus of opleiding op het gebied van IT en recht?

De docenten van de VU Law Academy zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT en recht en kunnen u en uw medewerkers inzicht bieden in wetgeving, rechtspraak en literatuur. Of u nu uw basiskennis wilt opfrissen, of juist behoefte heeft aan verdiepende inzichten binnen een bepaald onderwerp. Samen bekijken we uw wensen en formuleren we een programma dat aansluit bij uw opleidingsbehoefte. Hierbij kunnen we ons baseren op een bestaande cursus, of geheel op maat een traject samenstellen.

Welke incompany cursus past bij u?
Bekijk hieronder het overzicht met expertisegebieden en enkele mogelijke voorbeeldcursussen die toegespitst kunnen worden op uw wensen. Weet u nog niet welke cursus het beste bij uw organisatie past, zoekt u een cursus op een ander onderwerp, of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Docent: prof. mr. Arno Lodder

Docent: prof. mr. Arno Lodder

Prof. mr. Arno Lodder is hoogleraar internet governance and regulation bij afdeling Transnational Legal Studies bij de Vrije Universiteit.
Zijn rechts- en expertisegebieden zijn internetrecht, privacy, security, vrijheid van meningsuiting, elektronisch contracteren en aansprakelijkheid tussenpersonen. Eveneens is hij gespecialiseerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, algoritmes en profielen, AI & Law en online geschillenoplossing.

Arno Lodder

Overzicht cursussen IT en recht

 • Expertisegebieden internetrecht

  • Big data
  • Hyperlinks
  • Juridische aspecten van elektronische handel 
  • Online consumentenovereenkomsten 
 • Expertisegebieden gegevensbeschermingsrecht & privacy

  • Advisering privacybeleid 
  • Artikel 8 EVRM en 7 Handvest / Privacy 
  • Gegevensbeschermingswetgeving 
  • Internet van Dingen 
  • Internet Governance
  • Praktijk telecommunicatie ondernemingen 
  • (Pre)contractuele onderhandelingen software/internet contracten 
  • Privacyreglementen 
 • Voorbeeldcursussen

  • Big Data
   Afhankelijk van de wens en behoefte kan afgestemd worden welke aspecten (privacy, security, etc.) worden belicht. Aan het einde van deze cursus kunt u de ontwikkeling en stand van zaken van de wet- en regelgeving en de jurisprudentie met betrekking tot het betreffende internetrecht onderwerp problematiseren en beter doorgronden. Op basis daarvan kunt u in uw dagelijkse (advies)praktijk beter onderbouwde beslissingen nemen met betrekking tot juridische vraagstukken die betrekking hebben op internet.
  • Het nieuwe privacyrecht
   Naast een overzicht van de veranderingen in het Nederlandse privacyrecht, met name ten aanzien van informatieplichten, cookies, meldplicht datalekkenverhoging boetes zal aandacht worden gegeven aan het vernieuwd Europees Kader en recente jurisprudentie, o.a. betreffende de export van persoonsgegevens en de effecten van het nieuwe ‘privacy shield’.
  • Privacy-, gegevensbeschermingsrecht en ethiek
   In deze cursus komen de eisen aan beperkingen van primair privacy en secundair gegevensbescherming aan bod. Ook zal er aandacht zijn voor inconsistenties in de rechtspraak. Daarna kijken we naar voorbeelden uit de praktijk. Daarbij wordt ook gekeken naar voorbeelden die in overeenstemming zijn met de wet, maar die desalniettemin vanuit de ethiek bezwaarlijk zijn en daardoor mogelijk negatieve publieke aandacht genereren. Tot slot krijgt u inzicht in de trends in gegevensverwerkingen – waaronder big data en het Internet van Dingen – en hoe deze zich verhouden tot het recht op privacy en gegevensbescherming.

Een incompany cursus aanvragen

Wilt u weten wat de VU Law Academy voor uw organisatie kan betekenen, of heeft u al een specifieke opleidingsvraag? Neem dan contact met ons op, we maken graag een afspraak.

Ireen Schouten

Opleidingsmanager incompany cursussen
T 020 598 6255.

E  i.schouten@vu.nl

Wij bellen u terug!

Nu geen tijd om te bellen of uw vraag in een bericht te verwoorden?

Stuur ons een e-mail met de dag en het tijdstip waarop we contact met u kunnen opnemen, dan bellen wij u terug op een moment dat het u schikt.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Contactpersoon

Portretfoto Ireen Schouten